Завршен конкурс за београдске вртиће, стигло 25.180 захтева

Нема коментара Share:

18.05.2021.
На конкурсу за место у београдским вртићима, који је јуче окончан, стигло је 25.180 захтева родитеља и старатеља, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– То је око пет хиљада захтева више у односу на прошлу годину, уз напомену да увек имамо и пуно дуплих захтева. Реалан број заинтересованих родитеља за место у вртићима сазнаћемо након анализе пријава. Ове године понуђено је око 14 хиљада слободних места, око 1.250 више у односу на прошлогодишњи конкурс – рекао је Гак.

Он је објаснио да сада велики посао чека уписне комисије, које ће до 7. јуна рангирати захтеве. Након тога, родитељи ће имати и жалбени рок, по чијем окончању, крајем јуна, могу се очекивати  и коначне листе уписане деце.

– У Београду се већ две године конкурс спроводи искључиво електронски, без већих проблема – казао је Гак.

Он је поручио да ће Секретаријат за образовање и дечју заштиту током лета одобравати и до 20 одсто проширења капацитета тамо где за то постоје могућности. Такође је нагласио да се наставља са субвенционисањем боравка деце у приватним вртићима и изградњом нових државних вртића.

– Родитељи не треба да брину, места ће бити – рекао је Гак.

У Београду је обухват деце предшколским образовањем око 74 одсто, што представља проценат деце узраста од једне до шест година која живе у главном граду и иду у вртић.

– То је велики раст у односу на 45 одсто колико је обухват износио 2012. године, али не стајемо док год не упишемо сву децу – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у фудбалу

Следећа вест

Весић: Држава ће куповати слике и музеји ће бити богатији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *