Јавни позив за доделу пакета грађевинског материјала за избеглице

Нема коментара Share:

18.05.2021.
Јавни позив за избор корисника помоћи за доделу средстава намењених побољшању услова становања избеглица кроз набавку грађевинског материјала објављен је јуче, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

– Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције РС реализује доделу најмање 10 пакета грађевинског материјала за побољшање услова становања избеглица које имају пријављено пребивалиште – боравиште на територији града Београда. Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица кроз набавку грађевинског материјала односи се на избеглице које имају пребивалиште – боравиште на  територији Београда, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства најмање годину дана пре објављивања овог јавног позива, и које немају решено стамбено питање. Помоћ је бесповратна и одобрава се у грађевинском материјалу неопходном за побољшање основних услова становања, при чему максимална вредност једног пакета грађевинског материјала по породичном домаћинству корисника износи до 600 хиљада динара, а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи 200 хиљада динара по породичном домаћинству корисника – рекла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Рок за пријаву на јавни позив за доделу наведене помоћи је 16. јун 2021. године, а све информације у вези јавног позива се могу добити на телефоне 3344-625 и 3309-750.

Град у сарадњи са релевантним републичким и међународним институцијама континуирано спроводи програме за стамбено збрињавање избеглих и интерно расељених породица са Косова и Метохије. У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана града Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити да расписивањем јавних конкурса пружа помоћ и подршку онима која су најпотребније.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић примио председника Скупштине Града Бањалуке

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Млади еколози су будућност Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *