Радојичић: Град Београд конкурисао за додатна средства како би се помогло грађанима да унапреде енергетску ефикасност стамбених објеката

Нема коментара Share:

20.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, у име Града, изразио је  задовољство и подржао активности Министарства рударства и енергетике, које је препознало потребу и расписало јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, који спроводе јединице локалне самоуправе.

– Град Београд је данас поднео пријаву за овај конкурс и тиме узео учешће у њему. Циљ програма енергетске санације јесте пружање финансијске помоћи и подстицаја физичким лицима која улажу у унапређење енергетских својстава топлотне изолације зидова, кровова, подрума заменом спољних оквира, нарочито прозора, ради унапређења енергетских карактеристика објеката и побољшања комфора живота грађана – истакао је градоначелник Радојичић.

Како је градоначелник појаснио, индиректни циљ јесте да се у наредном периоду подстакну све јединице локалне самоуправе да пруже подршку својим суграђанима у подизању квалитета њихових стамбених објеката кроз различите програме и пројекте.

– Поред тога, значајно је што се укључујемо и радимо на унапређењу енергетске ефикасности која је један од важних сегмената заштите животне средине – закључио је градоначелник Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи на општини Нови Београд

Следећа вест

Градоначелник Радојичић поводом Дана здравих градова: Здравље Београђана је приоритет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *