„Зеленило – Београд” уредило површине Геронтолошког центра на Бежанијској коси

Нема коментара Share:

21.05.2021.
Менаџмент Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд” већ неколико година уназад коси зелене површине у оквиру установе „Геронтолошки центар Београд” у Улици Марије Бурсаћ у Земуну, подсећају из овог градског предузећа.

Површине у оквиру овог центра су простор специјалне намене о којима је дужан да се стара власник, тј. корисник. Ипак, с обзиром на то да се ради о установи која пружа негу и помоћ осетљивој категорији становништва, нашим најстаријим суграђанима који су ту смештени, а нема могућности да самостално изводи овакве радове, ЈКП „Зеленило – Београд” као друштвено одговорно предузеће радо им излази у сусрет и коси овај велики комплекс од 17 хектара, како би боравак корисника био лепши и угоднији.

– У „Геронтолошки центар” долазимо да помогнемо у кошењу већ дуги низ година и могу да кажем да је то постала устаљена пракса, те да сада већ долазимо као њихови пријатељи. Запослени и корисници ове установе се веома труде да сами и без средстава уређују површине испред Центра, саде и негују цвеће и руже. Желимо да подржимо труд који старији корисници улажу у уређење амбијента у којем бораве, тако што ћемо покосити остатак дворишта. На тај начин желимо да допринесемо њиховом лепшем боравку овде – рекао је генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић.

Корисници Центра годинама учествују у Акцији „За зеленији Београд” коју организује „Зеленило – Београд” и често освајају награде. Површине са цвећем су одлично уређене уз складни избор биљака, који је увек лепо прилагођен намени коју има овај објекат. Посебно је интересантно што у атријуму зграде „Геронтолошког центра” расту фикуси јединствени по својим димензијама у Београду, које узгајају и негују запослени и корисници центра.

– Дом „Бежанијска коса” се налази у великом парку са пуно зеленила које доприноси осећају мира и сигурности корисника. За њих 600 који бораве у овом дому, просечне старости од 82 године, пространо двориште нуди прегршт могућности за бављење рекреацијом, уживање у предивној природи или за једноставни одмор на некој од многих клупа у хладовини. Зеленило је терапија за сва чула јер је природа пуна умирујућих звукова и мириса. Због тога је од изузетне важности да двориште буде уређено, трава покошена, а као и много пута до сада и ове године за то захваљујемо вредној екипи „Зеленила – Београд” и њиховом директору Станојевићу – поручује в. д. директора „Геронтолошког центра Београд” Срђан Димитријевић.

„Зеленило – Београд” у складу са Програмом редовног одржавања зелених површина коси око 2.000 хектара травњака у Београду. Кошење јавних површина започето је у априлу месецу и до сада су високе категорије површина (паркови, скверови, саобраћајнице) покошени у просеку четири пута, док је у стамбеним насељима у току други циклус кошења. Имајући у виду чињеницу да се „Зеленило” у пролећном периоду интензивно ангажује на уређењу јавних зелених површина широм Београда и да су радници упослени на редовним пословима, менаџмент овог предузећа се лично укључио у кошење травнатих површина „Геронтолошког центра”, тако да су данас косионим уређајима управљали генерални директор предузећа и директори сектора ЈКП „Зеленило – Београд”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аутобус за вакцинацију у недељу на Ади Циганлији

Следећа вест

„Скадарлијски еко-базар” у суботу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *