Весић: Београд се припрема за концерте, до краја маја 50 одсто вакцинисаних

Нема коментара Share:

21.05.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изразио је данас уверење да ће Београд до краја маја прећи бројку од 50 одсто вакцинисаних, напоменувши да су близу тог броја Нови Сад и неке друге локалне самоуправе попут Ниша, Сремске Митровице, Ужица и других које ће до 21. јуна постићи тај резултат.

– Председница Владе води рачуна о читавој Србији и од Кризног штаба, који доноси одлуке, сасвим сигурно ће тражити да нађе неку врсту компромиса. Сматрам да оне локалне самоуправе које су боље у вакцинацији треба да имају и другачије мере, али до сада таква одлука није била донета на седницама Кризног штаба. У сваком случају испред нас је месец дана и хајде да се бавимо тиме да се што више младих људи вакцинише и да пробамо да постигнемо у читавој Србији бројку од 50 одсто вакцинисаних. У овом тренутку у Београду је заказано 13 концерата у јулу, августу и септембру. Као Град Београд омогућили смо попусте онима који организују концерте – 30 одсто попуста за градске просторе онима који плате одмах, а за оне који плате до дана одржавања концерта 20 одсто. Да ли ће они бити и одржани, зависиће од тадашње тренутне епидемиолошке ситуације, али је очигледно да постоји велико интересовање за организацију концерата – казао је Весић на конференцији за новинаре у Дому омладине.

Он је истакао да се од 15. јуна до 15. јула у оквиру Белефа припрема 40 позоришних представа на отвореним трговима.

– Припремамо и 50 малих концерата за оне уметнике који нису имали посла током читавог периода епидемије вируса корона, управо на јавним местима од 15. јула до 15. августа. Дакле, припремамо се као да ће све бити у реду и мислим да сада сви треба да дамо свој допринос да читава Србија до 21. јуна пређе 50 одсто. Што се Београда тиче, ми ћемо до краја маја имати 50 одсто вакцинисаних – рекао је Горан Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Усвајање Закона о метроу и градској железници још један корак ка остварењу сна

Следећа вест

Весић: Проглашене и заштићене још две културно-историјске целине Крунски венац и Светосавски плато

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *