Велика заинтересованост грађана за вакцинацију на Земунском кеју

Нема коментара Share:

22.05.2021.
Аутобус за вакцинацију, који је по други пут данас постављен на Земунском кеју, омогућава грађанима да приме „синофарм” и „фајзер” вакцину у периоду од 9 до 17 часова. Као и прошле суботе када је аутобус такође био постављен на кеју, грађани показују велико интересовање. 

Секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић и председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић уверили су се да су грађани изузетно задовољни што и на овај начин могу да дођу до вакцине и тиме заштите своје здравље, али и буду део глобалне кампање за стицање колективног имунитета и враћања живота у нормалне токове. 

Наташа Станисављевић нагласила је овом приликом да важно да се настави овај темпо и да се степен имунизације повећава из дана у дан.  

– У Београду је вакцинисан 48,1 одсто пунолетних грађана и полако се приближавамо тој важној бројци од 50 одсто. Упућујемо апел младима да се одазову у што већем броју. Зато пунктови за вакцинацију морају бити доступни свима, те су зато отворени и пунктови у тржним центрима и зато је данас овде аутобус за вакцинацију. Град Београд има одличну сарадњу са свим општинама, са Владом Републике Србије и сви смо посвећени истом циљу, а то је имунизација становништва – рекла је Станисављевићева. 

Гаврило Ковачевић је нагласио да Општина Земун у континуитету од почетка пандемије пружа подршку здравственом систему.  

– Заједнички циљ је достизање колективног имунитета како бисмо се вратили нормалном животу. Поред кол-центра и мобилних тимова, упутили смо више од 15 хиљада позива привредницима како бисмо им понудили могућност да у сарадњи са Домом здравља организујемо вакцинацију за запослене. Такође, упутили смо позив образовним институцијама и ставили акценат на младе, да их и на овај начин мотивишемо да се вакцинишу. Већ смо организовали вакцинацију у школи „Илија Бирчанин”, у предузећу „Инса”, а за понедељак је заказана и вакцинација запослених у фабрици „Галеника”, тако да сви који су заинтересовани могу да нам се обрате. Спремни смо да реагујемо брзо и практично за 24 сата направимо распоред за вакцинацију – рекао је Ковачевић. 

На кеју су грађани имали и прилику да се посаветују са лекарима Дома здравља „Земун”, добију одговоре на сва питања, нарочито везано за имунизацију младих. Педијатар др Биљана Радичевић нагласила је да су млади освешћени, да прате токове, да желе да се вакцинишу и да ће свакако ова кампања која је окренута ка њима још више утицати на достизање колективног имунитета. 

Аутобус за вакцинацију преуређен је по препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље. Цео процес од пријаве до вакцинације траје неколико минута. Грађани који су прву дозу примили у наменском аутобусу, ревакцинишу се у домовима здравља на територији где имају пребивалиште. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду од данас више од 40 одсто ревакцинисаног пунолетног становништва

Следећа вест

Измена појединих траса линија јавног превоза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *