Весић: Београд се враћа нормалном животу

Нема коментара Share:

22.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас отварању нове сезоне у Скадарлији. Отварању су присуствовали директор ТОБ-а Миодраг Поповић, директорка ЈП „Београдска тврђава” Марија Рељић и председник општине Стари град Радослав Марјановић.

Горан Весић је истакао да је данас са поносом отворена 52. сезона Скадарлије.

– Од 1969. године, када је Скадарлија реконструисана, сваке године у мају отварамо Скадарлијску сезону. Њено отварање је посебно значајно зато што је иза нас период пандемије када смо били у ванредном стању и када се није радило а ресторани били затворени, тако да њено отварање значи да се Београд враћа нормалном животу. Зато сам срећан и задовољан јер је најнормалније да се прво Скадарија врати нормалном животу. Данас смо показали да ће се Београд, који је најбољи у вакцинацији и има скоро 50 одсто вакцинисаних, веома брзо вратити оном животу на који смо навикли, да ће ресторани радити до 24 сата и да ћемо поново имати стране туристе и оне који посећују наш град. Скадарлија је једно од најпосећенијих места када су у питању страни туристи, а ту су још Храм Светог Саве и Београдска тврђава. Посебно сам срећан јер смо сада Скадарлију уредили и сада је ред да прво ми уживамо а потом и наши гости, те да сви заједно уживамо у Скадарлији. Зато је време за посебну поруку за све а то је да се Београд враћа нормалном животу – истакао је Весић.

 Директор ТОБ-а Миодраг Поповић је подсетио да Скадарлија никада не мирује.

– За Београд и његов туризам је најважније да имамо што више гостију, пре свега из иностранства, који чине чак 85 одсто гостију. Београд добро приходује веома добро од њих што је добро и за његов престиж и надам се да ће отварање сезоне у Скадарлији најавити и успешну летњу сезону и да ћемо се врло брзо поново вратити добром гостопримству гостима из земље и иностранства – рекао је Поповић.

Председник општине Стари град Радослав Марјановић је рекао да је ово важан дан јер представља враћање у нормалан живот.

– Општина Стари град у неколико месеци интензивно је радила на масовној имунизацији са локалним домом здравља и постигли смо резултат да је скоро 70 одсто суграђана старијих од 18 година примило прву дозу, а преко 90 одсто старијих од 65 година их је такође вакцинисано. Тиме показујемо да се поново враћамо у живот и апелујем на све да приступе вакцинацији како би се што пре вратили у стање пре пандемије – казао је Марјановић.

У програму отварања нове сезоне у Скадарлији учествовали су наши познати глумци Милан Милосављевић, Вјера Мујовић, Рада Ђуричин и други, а песме о Београду певала је Весна Димић. Заставу Скадарлије подигао је глумац Стеван Пијале, а уз скадарлијске оркестре учешће у програму су узели и чланови Уметничког центра „Талија”. Том приликом дуж Скадарске улице организован је и еко-базар, где су посетиоци могли да се снабдеју природним и занатским производима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Градска чистоћа” и општина Савски венац за малог Гаврила

Следећа вест

Весић: У Београду од данас више од 40 одсто ревакцинисаног пунолетног становништва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *