Акција сузбијања крпеља на јавним површинама

Нема коментара Share:

24.05.2021.
ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектор екологије и унапређења животне средине, спровешће у уторак 25. маја мерe контроле и смањења популације крпеља на јавним површинама на територији града Београда, саопштено је из овог градског предузећа.

Акцијом сузбијања крпеља, која ће се спроводити од 10 до 15 часова, биће обухваћене следеће јавне зелене површине: Ада Циганлија, Авала – излетничке површине, СП „Јајинци”, парк Беле воде, парк на Бановом брду, потез Макиша, Липовачка шума, Ушће са приобаљем и околним парковима, Земунски парк, потез приобаља, Блок 45 – Галовица, Степин гај, Бањичка шума, парк Шумице и околина, Ада Хуја, Миријевски венац, Звездарска шума, Топчидер, Хајд парк, Кошутњак, Пионирски град, Филмски град, Миљаковачка шума, парк Миљаковачки извори, парк Нова Скојевска, насип од Црвенке до Панчевачког моста, насип од Панчевачког моста до Малог Раја, СЦ „Сурчин”, Бојчинска шумa, Наутичко село „Бисер”; у Барајеву – зелене површине око дома здравља, пијаце, цркве, језера, гробља, насеља Гај и Маџарско брдо; у Гроцкој – зелене површине, шеталишта на десној обали Дунава, зелене површине око зграде општине, школски центар и гробље; у Младеновцу – зелене површине око спортског центра, дома здравља, цркве, зелене површине у оквиру Селтерс бање и на гробљу; у Сопоту – зелене површине око школског центра и вртића, зграде општине и на гробљу, излетиште Трешња; у Лазаревцу – зелене површине око спортског центра и на гробљу, паркови у центру и излетиште Очаге. По потреби биће обухваћене и друге површине: паркови, излетишта, шеталишта, парк-шуме, шуме, дечја игралишта, спортски центри и друге зелене површине на којима борави већи број људи и домаћих животиња.    

За потребе мера контроле брoјности крпеља, на територији града Београда биће ангажоване стручне екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине.

Третман ће се спровести уколико временске прилике то дозволе. Користиће се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и који је уписан у Привремену листу биоцидних производа. Препарат ће се користи према упутству произвођача. Третмани ће се спровести IGEBA LV 15M распршивачима и леђним атомизерима.

Из овог предузећа апелују на грађане да омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења третмана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Допринос „Зеленила – Београд” одржавању паркова у граду

Следећа вест

Завршена реконструкција Улице Атанасија Пуље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *