Весић: Регулацијом Кијевског потока грађани заштићени од изливања фекалија

Нема коментара Share:

24.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на другој фази регулације Кијевског потока у Раковици и том приликом разговарао са грађанима о проблемима и плановима за то насеље. 

Радове су обишли и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник општине Раковица Милош Симић.

Весић је рекао да кроз овај део општине Раковица протиче Кијевски поток, притока Топчидерке, који је деценијама уназад претваран у праву фекалну канализацију. 

– Непријатни мириси и сви проблеми које носи фекална канилазија овде су били присутни, тако да смо донели одлуку, на предлог грађана и Општине Раковица, што је потом и урадило ЈВП „Београдводе”, да зацевимо поток и спречимо изливање фекалне канализације. На овај начин грађани су заштићени од непријатних мириса. Оно што је најважније, регулисали смо ову притоку и она више не може да плави куће, што се дешавало током великих поплава – истакао је Весић.

Реч је о нових 200 метара који се раде, а пре тога је урађено 250 метара, истакао је Весић и додао да је вредност овог посла 45 милиона динара те да је то само део пројекта уређења комплетне реке Топчидерке са свим притокама.

– Пре нешто више од годину дана урадили смо План генералне регулације уређења реке Топчидерке са свим притокама. Сада ћемо полако у фазама уређивати притоку по притоку, односно саму реку Топчидерку. Настојимо да читава река буде уређена како не би више била фекална канализација, а самим тим би грађани били заштићени. Некоме ће изгледати да овај пројекат није толико велики и важан, али за грађане Кијева је можда и најважнији. На нивоу града то је мали проблем, али за грађане који овде живе сигруно највећи. Тако да нема малих и великих проблема, већ само да ли нудите решење или не, а ми га овде имамо и драго ми је што смо то заједно успели да остваримо – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завршена реконструкција Улице Атанасија Пуље

Следећа вест

Промена режима рада линија јавног превоза због радова у Пожешкој улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *