Обележавање дана Завода за заштиту споменика културе Града Београда

Нема коментара Share:

24.05.2021.
Завод за заштиту споменика културе Града Београда обележава 61 годину рада и деловања на очувању културног наслеђа главног града. Претходне године, због епидемиолошке ситуације значајан јубилеј обележен је скромно, те ће ове године од 27. маја тим поводом бити организовани занимљиви програми, најављено је из ове установе.

Како се наводи, у четвртак 27. маја отвара се изложба посвећена просторно културно-историјским целинама Београда у Завод за заштиту споменика културе Града Београда. На изложби ће бити приказане све просторне целине града Београда, њих 18, као и развој истих од оснивања овог завода до данас. Поштујући прописане епидемиолошке мере, изложба ће након тог дана бити доступна јавности. 

У петак, 28. маја, од 15 часова биће организована шетња кроз Астрономску опсерваторију на Звездари, обилазак споменика културе са освртом на историју и све изведене радове на овом здању. Шетњу кроз овај комплекс водиће архитекта Завода Александра Шевић заједно са Весном Мијатовић, сарадницом Астрономске опсерваторије. Због ограниченог броја посетилаца обавезна је пријава на имејл: teodora.merdanovic@beogradskonasledje.rs .

У суботу, 29. маја, од 12 часова историчарка уметности Завода Љубица Радовановић упознаће вас са тајнама београдских хотела и кафана. Окупљање је прекопута кафане „?”, а пријављивање на имејл: teodora.merdanovic@beogradskonasledje.rs.

У сарадњи са Пан театром, за најмлађе ће у суботу, 29. маја, у 12 часова бити организована представа „Весело позорје” у бајковитом амбијенту Београдске тврђаве испред зграде Завода за заштиту споменика културе Града Београда, у Горњем граду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Представа „Љубав је као чоколада” у Дадову

Следећа вест

Радојичић: Реновирана Галерија Петра Добровића поново на располагању Београђанима и гостима нашег града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *