Градоначелник Радојичић: Инвестиције из Поволжја стижу у Београд

Нема коментара Share:

25.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је у згради Старог двора примио делегацију Удмуртске Републике, предвођену замеником председавајућег Влади Удмуртије Михаилом Хомичем.

Удмуртска Република се налази у Поволшком федеративном округу, једном од најразвијенијих округа Руске Федерације. Привредна комора Србије је ових дана домаћин пословног форума у склопу којег је удмуртска делегација и посетила градоначелника Радојичића.

– Град Београд и Србија јако држе до пријатељства с Русијом. Град Београд, али и ја лично као градоначелник, снажно подржавамо овакве конструктивне састанке чији је циљ да идентификујемо још поља на којима већ добро успостављену сарадњу можемо додатно да проширимо – казао је градоначелник.

Михаил Хомич је током састанка казао да су њихова очекивања велика, а будући да привреда Удмуртије снажно подржава предузетништво и јавно-приватна партнерства, ова делегација види Београд као град с којим је могуће остварити веома добру сарадњу.

– Разговор с господином Хомичем је био изузетно конструктиван. Људи у Србији можда нису много упознати с Удмуртијом, али мислим да ће бити довољно ако кажем да се у овој области родио велики композитор Чајковски, као и да је прослављени конструктор оружја Калашњиков тамо провео већи део свог радног века, па да свима буде јасно колико је ова република важна како за руску културу тако и за индустрију – напоменуо је градоначелник Радојичић.

Заменик председавајућег Влади Удмуртије је градоначелника Радојичића упознао с неким од привредних грана по којима је Удмуртија позната не само у Руској Федерацији него и глобално. Наиме, Удмуртија се истиче по предузетништву у области медицинског инжењеринга, па тако производе дефибрилаторе и пејсмејкере високог квалитета. Даље, ту су ИТ индустрија, прехрамбена, дрвно-прерађивачка, хемијска и још неколико веома снажних привредних грана.

– Веома сам задовољан оним што сам данас чуо, а посебно ми је драго што су у Удмуртској Републици Београд препознали као град у којем има простора да успешне удмуртске компаније инвестирају. Исказано је велико интересовање, па ће тако Граду бити достављени конкретни предлози на којима ћемо заједнички радити како би инвестиције и биле реализоване. Често понављам да је Београд инвестициона престоница Југоисточне Европе и драго ми је што је данашњи састанак то још једном потврдио – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд је званично град са највећим економским и инвестиционим потенцијалом у Европи

Следећа вест

Весић: Америчка рејтинг агенција – финансије Београда стабилне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *