Град доделио још 127 стипендија најбољим ученицима и студентима

Нема коментара Share:

25.05.2021.
На сајту Града Београда данас су објављене коначне ранг-листе за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа града Београда за 2021. годину, саопштио је Секретаријат за образовање и дечју заштиту.

– Након рангирања пристиглих пријава, комисија је обавила свој део посла и изабрала најбоље које ће Град неповратном стипендијом подржати у даљем образовању. Честитам им и желим им много успеха у томе – изјавио је за Беоинфо градски секретар Славко Гак.

Он је објаснио да је ове године као новина за средњошколце уведен и критеријум социјално-економског статуса породице ученика, будући да због вируса корона нису одржавана школска такмичења која су се свих претходних година бодовала на конкурсу.

– На тај начин омогућили смо да новац буде усмерен ка онима којима је ова помоћ најпотребнија – рекао је Гак.

Како је истакао, уз већ додељене стипендије ученицима и студентима са инвалидитетом, Секретаријат за образовање и дечју заштиту је за стипендирање најбољих ђака и студената у 2021. години издвојио укупно око 22 милиона динара.

Ученици средњих школа добијају по 100.000 динара, док студентска стипендија износи 120.000 динара. Ученицима средњих школа додељује се укупно 25 стипендија, од тога 23 ученицима гимназија и средњих стручних школа и две ученицима уметничких школа.

Студентима високошколских установа додељују се укупно 102 стипендије, од тога 55 за студенте природно-математичког усмерења, 39 за студенте друштвено-хуманистичког усмерења и осам за студенте уметничког усмерења.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Београђани задали шах-мат корони, ускоро 50 одсто вакцинисаних

Следећа вест

Весић: Град Београд ће купити таблете за све ђаке од првог до четвртог разреда

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *