Усвојена иницијатива да се именује Улица Драгана Никитовића

Нема коментара Share:

25.05.2021.
Комисија за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда усвојила је на данашњој седници иницијативу потпредседнице Владе и министарке за културу и информисање Маје Гојковић у својству грађанке да се у Београду именује Улица Драгана Никитовића, српског новинара.

– Драган Никитовић остаће упамћен као један од највећих спортских коментатора и новинара у историји српског новинарства. Његово дело остаје у трајном наслеђу будућих генерација. Ову иницијативу подносим у својству грађана Републике Србије – наведено је у иницијативи Маје Гојковић.

Председница Комисије за споменике и називе тргова и улица Скупштине Града Београда Андреа Радуловић истакла је значај чувања сећања на новинаре који су оставили велики печат на наше новинарство.

– Именовањем Улице Драгана Никитовића настављамо са културом сећања на личности које су својим немерљивим радом и великим доприносом обележили један период стварања у нашој земљи. Драган Никитовић је још један у низу великих новинара који ће добити улицу у престоници – рекла је Радуловићева за Беоинфо.

Чланови Комисије такође су усвојили иницијативу породице Вујовић да једна улица у Београду понесе име Милана Вујовића, припадника Жандармерије који је погинуо на извршењу службеног задатка у Муховцу код Бујановца. Милан Вујовић био је припадник Одреда жандармерије у Београду од оснивања јединице па до страдања.

На седници Комисије усвојена је и иницијатива Градске општине Сопот да се на скверу испред зграде Центра за културу „Сопот” подигне споменик „Слобода”, као и иницијатива СУБНОР-а да се постави спомен-плоча на постаменту споменика „Позив на устанак” поводом овогодишњег обележавања 80 година од устанка 1941. под називом „Да рата више не буде”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд донирао Косовској Митровици ауто-дизалицу „паук”

Следећа вест

Стојчић истакао значај очувања природе у урбаним срединама, с посебним нагласком на изградњу линијског парка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *