Радојичић: Београд поклања бесплатне летње програме, дигиталне уџбенике и таблете за младе

Нема коментара Share:

25.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Канцеларију за младе Града Београда, која је припремила низ програма намењених младима током летњег периода. Како је том приликом прецизирао, Канцеларија посредством конкурса финансира чак 48 омладинских удружења.

– Опредељено је 20 милиона динара за финансирање 48 омладинских удружења и организација за младе. Такође, током лета биће организовани бројни вебинари, курсеви, радионице, захваљујући чему ће млади људи стећи и усавршити савремене вештине у областима мултимедија, дигитализације, јавних наступа, страних језика. Само за школу и курсеве у области информационих технологија пријављено је око 400 младих људи, што ме веома радује и надам се да ће бити задовољни као и претходних година – рекао је Радојичић у укључењу на ТВ К1.

Пријаве су почеле пре два дана, програми су потпуно бесплатни и трајаће две недеље, прецизирао је градоначелник.

Он је подвукао и важност ангажмана младих људи који као волонтери помажу у процесу вакцинације.

– Приближавамо се проценту од 50 посто вакцинисаних Београђана. Будући да ће се млади људи највише дружити у летњем периоду, важно их је још једном подсетити да би требало да се вакцинишу – нагласио је Радојичић.

Градоначелник се осврнуо и на предстојећи задатак Канцеларије за младе – набавку дигиталних уџбеника и таблета за децу до четвртог разреда основне школе, нагласивши да ће захваљујући томе ученицима додатно бити омогућено да на савремен начин похађају основну школу.

– Млади људи и њихова енергија мењају свет набоље, на чему сам им захвалан, а Град Београд ће учинити све како би им и даље помагао у томе – поручио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Развојем градске железнице побољшавамо квалитет живота грађана

Следећа вест

Привремено постројење претвараће отпад у агрегат који ће се користити за друге намене

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *