Весић: Нови тржни центар у Обреновцу запошљаваће 150 људи

Нема коментара Share:

27.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић свечано је отворио нови тржни центар „Ритејл нест парк” у Обреновцу, а заједно са њим завршетак радова на овој важној инвестицији озваничили су и амбасадор Чешке Томаш Кухта, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и инвеститор Михаел Августин.

Весић је том приликом истакао да нема малих и великих инвестиција јер свака захваљујући којој се запошљава макар један човек подједнако је важна.

– Овде ће да ради 150 људи, што је једнако важно као и Меита где је запослено три и по хиљаде људи. Само тако, инвестицијама које су свуда, можемо да развијамо нашу земљу и Београд – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је захвалио свима који су учествовали у реализацији, подсећајући да је на овом месту прошлог новембра постављен камен-темељац. 

– Следи и друга фаза, те ће бити нових фирми и нових инвестиција. Као што смо били најбољи у Европи у вакцинацији, тако смо и у привлачењу страних инвеститора и обезбеђивању радних места како би људи остали овде и нормално живели од свог рада – истакао је Весић.

Никада се Обреновац није градио као што се гради претходних година, али и читав Београд и Србија, оценио је заменик градоначелника. 

– Наставимо ли овако, успећемо да надокнадимо сав заостатак из деведесетих година – поручио је Весић. 

Чучковић је навео да је важно да се Обреновац учини добрим местом за живот, из којег млади неће одлазити у иностранство, али и да мештани што мање имају потребе да одлазе у центар града. 

– Циљ сваке инвестиције јесте да Обреновац постане почетак, а не како је некад било, крај Београда – нагласио је Чучковић.

Он је посредством амбасадора позвао чешке инвеститоре да размотре пољопривредна и друга улагања у Обреновац, посебно у вези са селом Ратари и хотелом на улазу у ову општину. Такође, захвалио је свим учесницима у пројекту и заменику градоначелника, посебно на ангажману за градске инвестиције у водовод, канализацију, вртиће у Обреновцу. 

Амбасадор Кухта је прецизирао да фирма „RC Europe” има много искуства у изградњи великих тржних центара, а у Србији је ово пети или шести пројекат. 

– Чешка је један од највећих партнера Србији у трговинској размени, али и инвестицијама. Наставићемо и даље са улагањима – рекао је Кухта, подсећајући на недавну посету председника Вучића Прагу где се управо о томе и разговарало. 

Директор „RC Europe” Михаел Августин прецизирао је да је ова инвестиција вредна више од седам милиона евра и подвукао подршку општине Обреновац, наглашавајући да је то пример одличне сарадње јавног и приватног сектора. 

Ово је до сада највећи пројекат чешке компаније у Србији.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Контрола рада превозника у Београду са посебним акцентом на климатизацију у возилима

Следећа вест

Радојичић: Београд је званично град са највећим економским и инвестиционим потенцијалом у Европи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *