Програми подршке адолесцентима у Центру за социјални рад

Нема коментара Share:

27.05.2021.
Град Београд препознао је значај превентивних програма намењених грађанима. Они су у Саветовалишту за брак и породицу потпуно бесплатни, а пријављивање је могуће путем телефона, истакла је секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић за телевизију К1.

– Нови програм који смо покренули намењен је адолесцентима узраста од 15 до 19 година који долазе са породицама које су упознате са тим да ће им деца бити укључена у програм. Осим тога, настављамо са већ веома успешним програмом покренутим прошле године, који за циљ има борбу против насиља у породици и говори о оснаживању жена. Наиме, било нам је важно да жене препознају све облике насиља, јер оно није само физичко већ и психичко – подсетила је Станисављевићева.

Нагласила је да су пријаве за програм још у току, као и да је пријава могућа телефонским путем или доласком у један од 17 центара за социјални рад.

– Постоји 12 тема које ће се обрађивати у раду са корисницима, а Центар за социјални рад је припремио и пригодне брошуре у којима је приказан цео програм и начин његовог спровођења. Иако се ради о групном раду, важно је истаћи да су примењене све епидемиолошке мере и да нема разлога за било какву бригу. Очување менталног здравља је изузетно важно а рад са младима посебно третира вршњачко насиље, као и превазилажење свих ситуација у којима млади могу да се нађу током сазревања – истакла је секретарка за социјалну заштиту.

Лиценцирани психотерапеут Слађана Ивановић указала је да се ради о вршњачком групном третману у којем корисници уз психотерапијски рад имају могућност да са вршњацима размене искуства и добију подршку.

Програм ће се одржавати сваког уторка од 13.30 часова у Градском центру за социјални рад.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд је центар европског ватерпола и домаћин финалног турнира ватерполо Лиге шампиона

Следећа вест

Археолошка ископавања на Студентском тргу почињу за месец и по дана

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *