Градоначелник Радојичић на обележавању јубилеја Дома за ученике средњих школа „Милутин Миланковић”: За даљи развој Београда потребни су школовани млади људи

Нема коментара Share:

28.05.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је данас обележавању јубилеја 60 година постојања Дома за ученике средњих школа „Милутин Миланковић”. Градоначелник је овом приликом добио плакету за допринос Града Београда развоју овог дома.

Радојичић је рекао да је изузетно важно за нашу земљу и за Град Београд да имамо овакве домове како би се деци из целе Србије дала једнака шанса, посебно ако их занима одређена област образовања за које нема стручних школа у њиховом окружењу или граду.

– За ту децу ово је друга кућа. Људи који раде у оваквим институцијама имају велику одговорност. Јасно је да је поред образовања деце у домовима важно створити атмосферу која ће бити најприближнија топлини коју носи њихов матични дом. То можда није могуће постићи у потпуности, али ако имате овако одговорне људе, као што су људи који раде у овом дому, онда се деци тај важан моменат у животу олакша и учини лепшим – нагласио је Радојичић.

Он је навео да је за Град Београд важно да ове институције добро функционишу, да су уређене и опремљене, али како је додао важна је и традиција коју оне симболишу и негују.

– Ако хоћемо да имамо институције које добро раде свој посао важно је да имате квалитетан кадар који се бави ученицима, да се континуирано улажу средства у образовање и васпитање, али и да постоји традиција која се негује. Традиција све то увезује и те вредности преноси са генерације на генерацију. За 60 година, више од 10.000 деце прошло је кроз овај дом и то говори колико су они урадили за град Београд и за нашу земљу. Многи ученици који су у Београд дошли на овај начин, израсли су у добре људе и дали су свој допринос да Београд буде лепши и бољи. За даљи развој Београда потребни су школовани млади људи, а то су сви наши ученици заједно са онима који пролазе кроз овакве важне установе – истакао је градоначелник Радојичић.

Догађају су присуствовали и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, в. д. директора ЈП „Пошта Србије” Зоран Ђорђевић и директор Дома за ученике средњих школа „Милутин Миланковић” Ненад Миленовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови пројекат „Веб-лаб за младе”

Следећа вест

Вeсић oбишao гeoлoшкe рaдoвe зa прojeкaт првe линиje бeoгрaдскoг мeтрoa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *