Весић: Београд прешао педесет одсто вакцинисаних

Нема коментара Share:

29.05.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас да је Београд прешао педесет одсто вакцинисаних, чиме је показана велика одговорност. 

– То практично значи да су свака друга Београђанка и Београђанин вакцинисани. Захвалан сам свима јер су показали највећу одговорност у Србији. Синоћ смо били на 49,9 одсто, недостајало је неколико стотина вакцинисаних, а то се управо догодило јутрос. Тренутно у главном граду имамо око 696 хиљада вакцинисаних, тако да ћемо вероватно данас, најкасније сутра прећи седам стотина хиљада вакцинисаних. Број ревакцинисаних износи око 591 хиљаду, тако да ћемо сигурно током сутрашњег дана доћи и до шест стотина ревакцинисаних грађана. То је велика победа за Београд и то значи да се приближавамо колективном имунитету када полако можемо да се враћамо нормалном животу – рекао је Весић за ТВ Прва. 

Заменик градоначелника је прецизирао да је у девет градских општина вакцинисано више од педесет одсто грађана, наводећи пример Старог града и Врачара где је имунизовано више од 67, односно 60 одсто особа. 

– Већ од понедељка, у име Града Београда тражићу на састанку Кризног штаба да се промени радно време угоститељских објеката, то јест да се помери на 24 сата или на један сат после поноћи. Мислим да ћу наићи на добро расположење медицинског дела Кризног штаба. Видим да и код њих постоји такво расположење јер нема разлога да не буде тако. Јуче смо у Београду имали 58 новозаражених на више од два милиона становника, што показује да се ситуација стабилизовала – истакао је Весић.

Он је најавио и то да ће тражити да се од 21. јуна дозволи организација прослава, концерата, семинара, фестивала, подсећајући да постоје протоколи Градског завода за јавно здравље за организацију оваквих догађаја уз поштовање свих епидемиолошких мера.

– Мислим да у оним срединама где је вакцинисано више од педесет одсто грађана треба да за њих постоји награда јер су то заслужили – поручио је Весић.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Чланице групе „Hurricane” позвале на вакцинацију на пункту у „Бео шопинг центру”

Следећа вест

Радојичић: Град Београд са 50 одсто вакцинисаних близу живота који је био пре короне, настављамо велике економске, спортске и културне пројекте

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *