Завршена реконструкција сквера на углу Његошеве и Максима Горког

Нема коментара Share:

31.05.2021.
Радови на реконструкцији сквера који чине Његошева и Улица Максима Горког завршени су 18. маја, што је 18 дана пре утврђеног рока, а трајали су 42 дана, изјавио је градски секретар за инвестиције Лука Петровић.

– Реконструкција је обухватала површину од око 1.100 квадратних метара. Преуређен простор прилагођен је потребама пешака тако што је оплемењен новим уличним мобилијаром. Постављене су три клупе за седење, затим ту су и места предвиђена за паркирање бицикала, нове ђубријере, такозвани рециклажни сет. Застор на коловозу је урађен од ситне камене коцке, на тротоарима су камене плоче, а урађена је и нова ЛЕД расвета – истакао је Лука Петровић.

Он је прецизирао да је извођач радова група понуђача чији је представник „Инвест градња”, а поред њих у радовима су учествовали ЈКП „Јавно осветљење” и ЈКП „Београд-пут”. Предрачунска вредност свих радова је око 25 милиона динара.

– У склопу уговора „Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора” преостало је да се преуреде следеће локације: сквер на углу Милешевске и Цара Николаја, чији почетак радова се очекује 14. јуна, угао улица Тадеуша Кошћушка и Страхињића бана, Улица краљевића Марка и уређење простора око Палилулске пијаце – навео је Петровић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завршени радови у Пожешкој улици

Следећа вест

Весић: Време је да све ради до један после поноћи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *