Весић: До 2023. године у читавој општини Гроцка биће решен проблем водоснабдевања

Нема коментара Share:

01.06.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на изградњи водоводне мреже у Ритопеку и том приликом изјавио да ће у читавој општини Гроцка до 2023. године бити решен проблем водоснабдевања. 

Весић је подсетио да је пре годину дана са председником општине Гроцка Драганом Пантелићем био у овом насељу и разговарао са житељима Ритопека о томе како да им се реши проблем водоснабдевања. 

– Њима је у прошлости више пута обећана изградња водовода и тада сам им рекао да ће до новембра ове године имати воду. Данас са поносом могу да кажем да ће то обећање бити испуњено. Гради се резервоар и око седам километара секундарне мреже према Ритопеку биће завршено у новембру и то у Старом Ритопеку и деловима Новог Ритопека – рекао је Весић.

Он је додао да се у међувремену завршава пројектовање за више делове Ритопека, а да су радови планирани у следећој години. 

– Завршили смо тендер и наредних недеља почињемо изградњу одвојака са регионалног водовода Макиш–Младеновац за Врчин и Гроцку. То ће бити око 15 километара секундарне мреже, што значи да ће до марта 2022. године бити завршен водовод у Ритопеку а Гроцка и Врчин спојени са градским водоводом – нагласио је заменик градоначелника.

Весић је најавио да ће Град Београд 15. јуна расписати још један тендер, последњи део регионалног водовода Макиш–Младеновац на територији општине Гроцка. 

– То су она села која имају проблем са водоснабдевањем – Дражањ, Камендол, Пудравци, Умчари, Живковац. Ова села ће до марта 2023. године бити прикључена на водоводну мрежу. То значи да ће до 2023. године Гроцкој бити решен проблем водоснабдевања, а то је иначе био један од највећих проблема у Београду – рекао је Весић.

Он је додао да се у овом тренутку на територији општине Гроцка само из буџета Града раде путеви у вредности од око 240 милиона динара. 

– Град је издвојио два милиона евра за изградњу локалних путева на територији општине. У Гроцку се до сада није улагало иако овај крај то заслужује. Ово је воћарски крај који ће тек бити  у експанзији и на овај начин само помажемо да људи изаберу Гроцку као место где желе да живе – рекао је Весић.

Председник општине Гроцка Драган Пантелић истакао је да је у току прва фаза изградње водовода Макип–Ритопек и додао да се очекује да до краја новембра буду завршени радови. 

– Ово је тренутно најважније за наше грађане. Испунили смо дато обећање. Очекујемо да ће до 2023. године цела општна Гроцка, захваљујући Граду Београду и Републици Србији, добити воду за пиће – истакао је Пантелић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић наложио предузећу „Градска чистоћа” да не довози грађевински отпада код баре Рева

Следећа вест

Успоставља се ноћни јавни превоз у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *