Радојичић: Град Београд са Министарством просвете и Фондацијом „Новак Ђоковић” адаптира и опрема нове вртићке просторије за малишане у престоници

Нема коментара Share:

01.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је данас да ће Град Београд у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” учествовати у адаптацији и опремању нових вртићких просторија предшколских установа у Београду, у партнерству са носиоцем пројекта – Министарством просвете, науке и технолошког развоја, као и са Фондацијом „Новак Ђоковић”, а уз финансијску подршку Светске банке. 

Како је градоначелник објаснио, пројектом ће у Београду бити обухваћено уређење, адаптација и опремање 55 вртићких просторија, и то у предшколским установама „Перка Вићентијевић” у Обреновцу, „Др Сима Милошевић” у Земуну, „Дечји дани” у Старом граду, „Врачар”, „Чика Јова Змај” на Вождовцу, „Чукарица”, „11. април” на Новом Београду и „Лане” у Гроцкој, док ће на нивоу целе републике бити адаптирано 100 вртићких просторија, опремљених најсавременијим дидактичко-инклузивним материјалом. Све ово ће допринети унапређењу инклузивног предшколског образовања и васпитања у нашој земљи. 

– Укупни пројекат је вредан 47 милиона евра, вредност прве фазе је 32 милиона евра, а прелиминарна вредност пројекта којим су обухваћене београдске предшколске установе је између седам и осам милиона евра. Циљеви овог пројекта чији је носилац Министарство просвете, науке и технолошког развоја, а који ће бити реализован уз помоћ Фондације „Новак Ђоковић” и Светске банке, јесте да до краја  2022. године буде адаптирано и опремљено најмање 100 просторија у јавним објектима у власништву локалних самоуправа и постојећим предшколским установама у целој Србији, те да оне буду прилагођене потребама инклузивног васпитно-образовног рада са децом предшколског узраста – рекао је градоначелник Радојичић. 

Он је додао да је заједнички рад на овом пројекту још један добар пример сарадње Града, Републике и Фондације „Новак Ђоковић”, а све у циљу побољшања квалитета живота наших најмлађих суграђана. 

– Користим ову прилику да захвалим свим странама на учешћу у овом веома важном пројекту за малишане у нашој престоници, али и целој земљи. У овом пројекту који се бави инклузивним предшколским васпитањем и образовањем, Град Београд ће са својим партнерима, надлежним министарством на републичком нивоу и Фондацијом „Новак Ђоковић” обезбедити нове просторије за малишане који иду у вртиће у нашем главном граду. Тако ћемо заједничким радом постићи да малишани Београда добију још боље услове за игру и учење, да се што боље припреме за будуће школовање у овом осетљивом периоду одрастања, а пре свега ћемо повећати капацитет обухвата предшколских установа Београда и значајно смањити листе чекања у београдским вртићима. Удружили смо се како бисмо обезбедили услове да још већи број деце, посебно из социјално и економски угрожених средина, буде обухваћен системом предшколског васпитања и образовања – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Долазак Ђанлуке Вакија на вакцинацију важан за промоцију Београда

Следећа вест

Радојичић честитао Међународни дан детета: Приоритети Града Београда су улагање у сигурно одрастање, заштиту и образовање деце

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *