Пуно простора за сарадњу између Београда и Новог Сада у сектору образовања

Нема коментара Share:

01.06.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак састао се данас са покрајинском помоћницом за образовање Биљаном Кашерић и начелником за образовање Града Новог Сада Радованом Ковачевићем, са којима је разговарао о могућностима за сарадњу и размену искустава два града у сектору образовања.

– Имамо пуно простора за размену искустава, нарочито у сектору предшколског образовања будући да и Нови Сад доживљава развој сектора приватног предшколства уз  градску субвенцију, па су искуства Београда у регулисању ове области значајна – рекао је Гак на састанку у Новом Саду.

Он је истакао да Град Београд субвенционише боравак више од 21.000 деце у више од 420 приватних вртића, те да је фокус на строгој контроли и стриктном поштовању закона како би систем беспрекорно функционисао.

Ковачевић је истакао да Град Нови Сад у овом тренутку субвенционише боравак око 2.000 деце у око 40 приватних вртића и да су искуства Београда у томе добродошла.

Кашерићева је додала да је сарадња неопходна.

– Од великог је значаја да чујемо једни друге на ову тему како би родитељи и у Војводини и у Београду добили максимално квалитетан боравак деце – поручила је Биљана Кашерић.

На састанку је договорено да Београд и Нови Сад заједно учествују у предлозима за измене прописа у сектору предшколског образовања које би просветним инспекторима на терену, који контролишу рад ових установа, омогућиле ефикаснију контролу и примењиве инструменте за реаговање.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић честитао Међународни дан детета: Приоритети Града Београда су улагање у сигурно одрастање, заштиту и образовање деце

Следећа вест

Весић наложио предузећу „Градска чистоћа” да не довози грађевински отпада код баре Рева

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *