Седница Скупштине града заказана за среду, 9. јун

Нема коментара Share:

03.06.2021.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за среду, 9. јун, седницу Скупштине града која ће се одржати у Сава центру уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Пред одборницима ће бити Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Београда за 2020. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2021. години, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Београда за 2021. годину.

Одборници ће одлучивати и о једном броју предлога урбанистичких планова као што је Предлог плана детаљне регулације подручја између улица: Прешевске, Батутове и Милана Ракића и границе комплекса Основне школе „Вељко Дугошевић”, градска општина Звездара, Предлог плана детаљне регулације подручја између обилазног ауто-пута и кружног пута код насеља Кијево, градска општина Раковица, Предлог плана детаљне регулације за блок између улица Милоја Ђака, Михаила Аврамовића и Омладинске, градска општина Савски венац, Предлог плана детаљне регулације за део подручја западно од Улице Тошин бунар, градске општине Земун и Нови Београд.

Пред одборницима је и Предлог одлуке о измени Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама социјалне заштите, Предлог локалног плана управљања отпадом града Београда 2021–2030. године, Предлог акционог плана за зелени град (gcap), Предлог плана за одрживе изворе енергије и климу, Предлог плана квалитета ваздуха у агломерацији Београд, Предлог одлуке о условима и начину финансирања, односно суфинансирања пројеката од јавног интереса из области заштите животне средине, а које реализују удружења на територији града Београда.

На дневном реду биће и Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о одређивању комуналних делатности, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оглашавању на територији града Београда, Предлог решења о давању сагласности на анекс 1 јавног уговора о јавно-приватном партнерству са елементима концесије за финансирање набавке, постављања и одржавања покретних степеница и лифтова за инвалиде, реконструкције и одржавања делова подземних пролаза и набавке, постављања и повезивања дигиталних камера и опреме за снимање и прикупљање информација о саобраћају и софтвера за управљање саобраћајем у граду Београду.

Одборници ће одлучивати и о Предлогу закључка о усвајању извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2020. годину, Предлогу одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства за изградњу станице компримованог природног гаса у граду Београду, Предлогу одлуке о постављању плутајућих објеката на водном земљишту на територији града, Предлогу одлуке о начину, условима и критеријумима за избор корисника средстава у оквиру мера и активности за подршку развоја иновативних делатности, као и о Предлогу извештаја о раду Савета за здравље Града Београда за 2020. годину.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

За викенд вакцинација на Земунском кеју

Следећа вест

Радојчић: Опрезно се враћамо организацији спортских и културних манифестација у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *