Чланице групе „Hurricane” позвале на вакцинацију на пункту у „Бео шопинг центру”

Нема коментара Share:

03.06.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас пункт за вакцинацију у „Бео шопинг центру” на Вождовцу, где је заједно са чланицама групе „Hurricane” позвао грађане да се вакцинишу како би се Београд што пре вратио нормалном животу.

Он је овом приликом у име Града Београда захвалио девојкама из групе „Hurricane” јер су подржале процес вакцинације.

– У Београду смо са данашњим даном прешли 51 одсто вакцинисаних пунолетних грађана. Више од 712 хиљада људи је вакцинисано, а циљ је да се вакцинише што више младих. Девојке из групе „Hurricane” су популарне и због тога нам је њихова подршка важна. На њих се угледају млади људи и захвалан сам им јер дају свој допринос и подржавају процес вакцинације – рекао је Весић.

Он је истакао да је важно да се вакцинише што више грађанки и грађана како бисмо се вратили нормалном животу.

– Већ годину и по дана скоро да ништа не ради. Људи који раде у музичкој индустрији годину и по дана нису могли да раде. Има много људи који живе од тог посла и ово је био прави тренутак да почнемо да живимо нормално. Они су били највише погођени и хвала им јер су највише издржали. Ми ћемо, надам се, 21. јуна у Београду омогућити одржавање концерата, свадби и свих великих догађаја. То се ради и у другим земљама у којима је вакцинисано више од 50 одсто људи. Београд се показао одговорним и треба да направимо још неколико корака како бисмо вакцинисали што више младих људи. Зато нам је њихова подршка важна – рекао је Весић и захвалио чланицама групе „Hurricane”.

Подсетио је да је ово други пункт за вакцинацију у тржном центру, а да је први био отворен у ТЦ „Ушће”.

– У ТЦ „Ушће” смо вакцинисали скоро 13 хиљада људи. У аутобусу смо вакцинисали више од три хиљаде људи, те се вакцинисање људи тамо где живе и долазе показало успешним. Хвала што сте са нама и сигуран сам да ће због вас многи млади одлучити да се вакцинишу – казао је Весић.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да ће радно време новоотвореног вакциналног пункта у „Бео шопинг центру” данас бити од 10 до 20 сати, док ће наредних дана бити од 12 до 20 сати, истакла је ресорна секретарка.

Она је подсетила да су посетиоцима тог шопинг мола доступне вакцине „синофарм” и „фајзер”, као и да је до сада у Београду вакцинисано више од 20 одсто младих узраста од 18 до 30 година.

– Већи је проценат вакцинисаних младих од просека у Србији, али опет недовољан. Зато упућујем апел младима да се вакцинишу и заштите своје и здравље својих ближњих – истакла је Станисављевићева.

Најавила је скоро отварање вакциналног пункта у „Рајићева шопинг центру” и захвалила „Бео шопинг центру” што је омогућио 100 ваучера од по 3.000 динара за грађане који се одлуче за вакцинацију у том објекту.

Чланице групе „Hurricane” позвале су овом приликом све да се вакцинишу како би се што пре вратили нормалном животу, нагласивши да су поносне на своју земљу због успешне вакцинације.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду ревакцинисано 46,8 одсто грађана

Следећа вест

Весић: Београд прешао педесет одсто вакцинисаних

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *