Промена технологије одношења отпада у Борчи

Нема коментара Share:

07.06.2021.
ЈКП „Градска чистоћа” у делу насеља Борча од сутра креће са променом технологије сакупљања и одношења отпада у овом београдском насељу. Око 500 класичних надземних контејнера запремине 1,1 метар кубни у наредних неколико дана биће замењени са 170 нових џамбо контејнера запреминe 3,2 кубика, саопштено је из овог јавног предузећа.

Предност џамбо контејнера је што они заузимају мањи део јавне површине, а примају веће количине смећа. Такође, поклопци ових контејнера су увек затворени па животиње луталице и птице не могу осипати смеће ван контејнера. Он се отвара помоћу ножне папуче, што суграђанима знатно олакшава употребу контејнера. Поред унапређења комуналних ефеката, џамбо контејнери немају точкиће па је њихово померање, изузев камионима „Градаске чистоће”, готово онемогућено. Несавесним измештањем контејнера учесници у саобраћају доводе се у опасност, а нова технологија одлагања отпада у џамбо контејнере решава овај проблем. 

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”, рекао је да је ова акција један од начина буђења свести код суграђана о значају екологије и очувања животне средине. 

– Сталним подсећањем на значај правилног одлагања отпада заједно доприносимо животу у чистијем и здравијем окружењу. Београд је велики град који се константно шири и расте, а технологије у комуналном систему морају пратити његов развој и потребе. Полако усвајамо нове навике и технологије, јер се морамо понашати одговорно према генерацијама које долазе и показати им како се са бригом односи према свом дому – казао је Попадић и најавио исте акције у наредном периоду за делове општина Вождовац, Нови Београд и Земун.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Спасовданском литијом и молитвом исказаћемо захвалност свима који су се у претходној години борили за наше животе

Следећа вест

Објављене прелиминарне листе примљене деце у београдске вртиће

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *