Напад на запослене током акције сузбијања комараца

Нема коментара Share:

07.06.2021.
Две екипе ЈКП „Градска чистоћа” Београд, Сектора екологије и унапређења животне средине, нападнуте су у суботу 5. јуна у Сремчици и Сурчину док су спроводиле акцију сузбијања одраслих форми комараца, саопштено је из овог предузећа. 

Екипа „Чистоће”, која је акцију обављала на подручју Сремчице, нападнута је у Улици Мила Ковачевића када је непознати нападач зауставио службено возило. Ударајући по њему, вређао је и претио запосленима и покушао да у возило уђе кроз прозор. На крају је од запослених отео радни налог и побегао. Због физичког напада и одузимања радног налога позвана је и полиција. 

Возило друге екипе у Сурчину је зауставило непознато лице и вербално вређало запослене.

Марко Попадић, директор ЈКП „Градска чистоћа”, упутио је апел грађанима да екипама које спроводе акције сузбијања комараца омогуће неометано обављање посла.  

– Верујем да су поједини суграђани уплашени за своје здравље. Иако неосновано, сматрају да би сузбијање комараца могло негативно да утиче на њихово здравље. Сузбијање комараца обавља се деценијама уназад, а данас се спроводи препаратима апсолутно безбедним по људе и животиње. Ради се о инсектициду који је одобрен у Министарству заштите животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа. Пажњу на термине спровођења акција треба да обрате пчелари и да тада пчеле затворе у кошнице како не би биле изложене средству за сузбијање комараца. Људима може да смета мирис препарата и довољно је да у том случају затворе прозоре. Међутим, страх не може бити оправдање за насиље тако да ће сваки напад бити пријављен надлежним органима. Апелујем на суграђане да не ометају екипе током спровођења акција, јер је неопходно урадити добро посао уколико не желимо да нам комарци у наредном периоду донесу веће проблеме – истакао је Попадић, осудивши насиље над екипама „Градске чистоће” које, како је рекао, само раде свој посао.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Објављене прелиминарне листе примљене деце у београдске вртиће

Следећа вест

Весић: Реконструисани спортски терени у Миријеву подижу квалитет живота грађана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *