Објављене прелиминарне листе примљене деце у београдске вртиће

Нема коментара Share:

07.06.2021.
Београдске предшколске установе објавиле су прелиминарне листе примљене деце у вртиће тако да се родитељи и старатељи који су конкурисали могу информисати о њима на сајтовима установа или огласним таблама вртића, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– То је списак имена око 14.000 деце која су примљена, али током лета ћемо одобравати и проширење капацитета у вртићима у којима је то могуће. До краја године чека нас и отварање додатних места за вртиће који су у изградњи – рекао је Гак.

Он је напоменуо да су три предшколске установе, „Стари град”, „Савски венац” и „Сопот” примиле сву пријављену децу.

Гак је додао да они који нису задовољни одлуком уписних комисија жалбу могу поднети до 16. јуна.

– Жалбе ће се разматрати до краја месеца, тако да ћемо почетком јула имати и коначне листе уписане деце, али очекујем да листа чекања буде најмања у протеклих десет година – поручио је Гак.

Конкурс за место у београдским вртићима трајао је од 29. марта до 14. маја. На конкурс је стигло 18.996 захтева који су се слали искључиво електронски, путем е-Управе.

Гак је истакао да је Београд већ достигао око 74 одсто обухвата деце предшколским образовањем, што је велики успех с обзиром на то да је пре само неколико година износио око 45 одсто.

– Данас у систему предшколског образовања имамо око 35.000 деце више него пре осам година. Нећемо стати са отварањем нових места док год постоји потреба за њима, а сваке године смо све ближи крајњем циљу – укидању листе чекања за вртиће – рекао је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промена технологије одношења отпада у Борчи

Следећа вест

Напад на запослене током акције сузбијања комараца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *