Обележено 60 година постојања Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије

Нема коментара Share:

08.06.2021.
Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је данас обележавању 60 година постојања и рада Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије (Савез МНРО Србије). Овом приликом, на свечаној церемонији, указано је на бројне планиране и реализоване активности и манифестације широм Србије, под слоганом кампање „Нису сви инвалидитети видљиви“.

  • Развој Града Београда могућ је само уз бригу о потребама свих његових грађана. Пружање прилике особама са различитим видовима инвалидитета да прикажу себе и своје способности, је прилика да они нама пошаљу јасну поруку да су неизоставни део овог друштва – рекао је Еминовић.

Развој свести о томе колико је вођење одговорне социјалне политике према групама са посебним потребама од елементарног значаја за стварање осећаја заједништва и припадности једном друштву, важни су циљеви локалних и националних политика.

Mинистарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић је  истакла да је Савез МНРО не само сарадник, већ и пријатељ овог Министарства и тиме указала да се наставља кампања „Србија без баријера“.  

Ова кампања је покренута прошле године, а њено име је носио и овогодишњи београдски маратон. Кампања је резултат сарадње Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са Националном организацијом особа са инвалидитетом Србије.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обилазак радова на изградњи надвожњака преко брзе пруге у Батајници

Следећа вест

Никодијевић и Весић угостили делегацију Републике Српске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *