Нови дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју биће изграђен у општини Барајево

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Нови дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју биће изграђен у општини Барајево, а на данашњој седници Скупштине града биће донета одлука којом ће се обезбедити средства за реализацију овог пројекта, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић за канал „Вести” ТВ Пинк.

Према њеним речима, идејно решење за овај објекат је усвојено и добијена је грађевинска дозвола. Објекат ће бити изграђен по највишим стандардима из области социјалне заштите. 

– Предвиђено је много простора, као што су сензорне собе, сале за физичке активности, затим велико уређено двориште и све оно што је потребно како би наши корисници били задовољни. Постојећи дневни боравак у Барајеву не задовољава стандарде, а ми се залажемо да наши корисници имају најбоље могуће услове. Када родитељи оставе децу овде, желимо да они буду безбрижни зато што њихова деца имају све што им је потребно. Ту не мислим само на кориснике већ и на запослене, како би овој деци могли да пруже максимум – истакла је Станисављевићева.

Она је додала да се у ове објекте у претходном периоду није довољно улагало, а у протеклих пет година Град је изградио четири потпуно нова објекта за кориснике дневних боравака. 

– Ово је пети дневни боравак који ћемо почети да градимо, а истовремено имамо готово идејно решење и радимо пројекат за шести дневни боравак у Земуну. Град Београд се залаже за такву социјалну политику која ће пружити најбоље услуге корисницима – навела је Наташа Станисављевић.

Секретарка за социјалну заштиту је подсетила да је 2012. године у систем социјалне заштите уложено 20 милиона динара, а 2021. године Секретаријат за социјалну заштиту је определио 200 милиона динара, што је десет пута више него у том периоду. 

– Улажемо у систем, али и водимо бригу о људима. Не можемо да причамо о развоју система социјалне заштите ако су објекти неусловни. Улагање у дневне боравке за децу са сметњама у развоју омогућило нам је да за 20 одсто повећамо број корисника и да немамо листу чекања. Такав систем социјалне заштите развијамо и желимо да га максимално побољшамо на добробит наших корисника – закључила је градска секретарка за социјалну заштиту. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одборници усвојили одлуке о оглашавању и извештај о безбедности саобраћаја

Следећа вест

Никодијевић: Повећана привредна активност у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *