Весић: Компаније морају да уређују фасаде, Град субвенционише куповину бицикала домаће производње

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Пред одборницима Скупштине Града Београда наћи ће се данас Измена и допуна Одлуке о комуналном реду, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

– Овом одлуком предвиђено је да правна лица која су власници зграда и кућа које се налазе у културно-историјским целинама имају обавезу да се старају да њихове фасаде буду уредне и без графита, као и да их обнављају стручно и квалитетно уз услове и сагласност надлежног Завода за заштиту споменика културе. Оба обавеза се односи само на објекте у власништву правних лица, односно компанија, банака, осигуравајућих друштава, пошта, али и на објекте у којима су школе, вртићи или факултети. Одлука се не односи на стамбене зграде. Правна лица, односно компаније које не буду чистиле своје фасаде од графита добиће прекршајну казну од 150 хиљада динара – објаснио је Весић.

Он је додао да ће одборници Скупштине града данас гласати за Програм субвенција за куповину бицикала. 

– Ако одборници усвоје ову одлуку, Град Београд издваја десет милиона динара за субвенције за куповину бицикала домаће производње. Ове године, две хиљаде наших суграђанки и суграђана биће у прилици да користе ову субвенцију. Овом одлуком наставља се са реформама у области заштите животне средине активнијим укључивањем организација цивилног друштва и доследном применом прописа Европске уније, чији је један од приоритетних циљева повезивање грађана, цивилног сектора и јавне управе – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Можемо да будемо поносни јер од данас постоји песма града Београда

Следећа вест

Усвојено неколико значајних планова за развој града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *