Одборници усвојили одлуке о оглашавању и извештај о безбедности саобраћаја

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Одборници Скупштине града усвојили су на данашњој седници Одлуку о изменама и допунама Одлуке о оглашавању на територији града Београда. Такође су усвојили Решење о давању сагласности на анекс 1 јавног уговора о јавно-приватном партнерству са елементима концесије за финансирање набавке, постављања и одржавања покретних степеница и лифтова за инвалиде, реконструкције и одржавања делова подземних пролаза и набавке, постављања и повезивања дигиталних камера које обезбеђују „motorized remote position, and zoom control” и опреме за снимање и прикупљање информација о саобраћају и софтвера за управљање саобраћајем у Граду Београду, који се не могу комерцијално користити, као и за финансирање набавке, изградње, постављања, одржавања и коришћења одређених елемената урбаног мобилијара који се могу комерцијално користити. 

Такође, усвојен је Закључак о усвајању извештаја о стању безбедности саобраћаја на територији града Београда за 2020. годину и Одлукa о спровођењу јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за управљање јавним путевима Града Београда „Путеви Београда”, чији је оснивач Град Београд. Одборници су усвојили Одлуку о усвајању Предлога пројекта јавно-приватног партнерства за изградњу станице компримованог природног гаса у граду Београду и снабдевање и дистрибуцију компримованог природног гаса.

Секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је рекао да се Одлука о изменама и допунама Одлуке о оглашавању на територији града Београда мења због потребе прецизирања појединих одредби у складу са Законом о оглашавању и Закона о јавно-приватном партнерству.

– Овим изменама се даје могућност да се поступак доделе места за оглашавање спроведе реализацијом пројекта јавног приватног партнерства, односно јавним уговором који може да спроведе управљач пута – ЈП „Путеви Београда” – казао је Рафаиловић.

Говорећи о стању безбедности саобраћаја на територији града за 2020. годину, Рафиловић је истакао да је запажен тренд опадања броја страдалих у саобраћајним незгодама у поређењу са претходним годинама.

– Најчешћи узроци саобраћајних несрећа су неприлагођена брзина, непажња возача и коришћење алкохола. У току 2019. и 2020. године број саобраћајних несрећа са смртним исходом смањен је за 2,25 одсто, а незгода са повређенима за чак 22 одсто – прецизирао је Рафаиловић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планови и одлуке за унапређење заштите животне средине усвојени на данашњој седници

Следећа вест

Нови дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју биће изграђен у општини Барајево

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *