Уређење фасада у културно-историјским целинама

Нема коментара Share:

09.06.2021.
Одборници су на данашњој седници усвојили Одлуку о измени и допуни Одлуке о одређивању комуналних делатности, Одлуку о измени и допуни Одлуке о комуналном реду, као и Одлуку о начину плаћања комуналних услуга на територији града Београда. 

Прецизирајући ове одлуке, заменик градоначелника Горан Весић је објаснио одлуку која се тиче уређења фасада у просторно културно-историјским целинама.

– Ми имамо право да пропишемо да они који су власници одређених објеката морају те фасаде да држе уредним. Зато смо донели одлуку да у проглашеним културно-историјским целинама на територији града Београда власници који су правна лица имају обавезу да одржавају своје фасаде, односно да их чувају од графита, у супротном прописана је казна за оне који не обављају своју дужност. Ту ћемо бити врло ригорозни, а реч је о правним лицима као што су школе, вртићи, банке, поште и друге важне државне институције – рекао је Весић.

Говорећи о одлуци која се односи на сахрањивање кућних љубимаца, он је напоменуо да је одлука увод да заживи гробље кућних љубимаца које се гради на Бежанијској коси и које би почело да ради у септембру. Иначе, ово је први такав објекат у Београду, додао је Весић.

Весић је говорећи о одлуци која се тиче „Инфостана” и „смарт ситија” истакао да се заједно са „Телекомом” креће у реализацију пројекта „паметни град”, као и да ће се у наредном месецима развијати нове апликације. 

– Један од аспеката „паметног града” су и наши дигитални таблети за ученике од првог до четвртог разреда. Данас смо донели одлуку да купимо 67.000 таблета. То ћемо радити заједно са „Телекомом Србије”, који ће набављати те таблете за Град Београд – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојено неколико значајних планова за развој града

Следећа вест

Рeкрeaтивни oдмoр зa дeцу и младе сa смeтњaмa у рaзвojу и пoмoћ и зa дeцу кoja излaзe из дoмскoг смeштaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *