Весић: У Београду ревакцинисано 46,8 одсто грађана

Нема коментара Share:

12.06.2021.
Закључно са јучерашњим даном, према званичном извештају Градског завода за јавно здравље, у Београду је ревакцинисано 651.335 лица, односно 46,8 одсто, чиме смо прешли праг од 650.000 ревакцинисаних, што нам је и био циљ да остваримо до 10. јуна, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– Вакцинисано је 722.865 лица, односно 51,9 одсто и тако се приближавамо циљевима које је Град Београд зацртао да до краја месеца вакцинишемо 750.000, а ревакцинишемо 700.000 људи. Укупно је у Београду потрошено од почетка масовне имунизације 1.374.200 доза вакцина. Када гледамо полну структуру вакцинисаних, и даље предњаче жене, њих је 54 одсто, а мушкараца 46 процената. Просечна старост вакцинисаних пада и сада је 56,2 године, што значи да се све више млађих људи вакцинише – прецизирао је Весић.

Весић је позвао Београђане и Београђанке да се вакцинишу и додао да је Београд по вакцинацији најбољи у Србији.

– Да бисмо то и потврдили, хајде да до краја месеца постигнемо циљеве које смо зацртали и да нас они воде у нормалан живот и потпуно отварање свега, те да од 21. јуна можемо да организујемо концерте, конгресе, свадбе, матуре и све оно што чекамо дуже од годину дана – казао је Весић.

Према његовим речима, у понедељак је заказана седница Кризног штаба за коју је Београд већ припремио неколико захтева.

– Први захтев је да се дозволи музика у свим ресторанима до 24 сата а други да се радно време продужи до 1 сат. Без обзира на то да ли ће у Србији бити 50 одсто вакцнисаних, тражићемо да се 21. јуна у Београду дозволе концерти, конгреси, свадбе, матуре, а да одговрност буде на организаторима, односно да истовремено Кризни штаб усвоји протоколе који је урадио Градски завод за јавно здравље пре два месеца, где је тачно дефинисано како се организује било који од тих догађаја. Нема разлога да не живимо нормално јер у Београду имамо тридесетак заражених, што је на два милиона људи статистичка грешка. Чињеница је, и то разумемо, да све те догађаје не можемо да организујемо онако како је било пре короне, већ ће се организовати под мало другачијим условима, што је потпуно прихватљиво да тако и треба да их организујемо – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Више од 8.000 грађана вакцинисано трећом дозом у Београду

Следећа вест

Чланице групе „Hurricane” позвале на вакцинацију на пункту у „Бео шопинг центру”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *