Наставља се сузбијање комараца са земље

Нема коментара Share:

15.06.2021.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа”  наставља и сутра акцију сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на јавним површинама Београда, саопштено је из овог предузећа.

Третман сузбијања комараца спроводиће се од 19 до 24 часа и обухватиће следеће локације: насип од Панчевачког моста ка Малом рају, Мали рај, Азилантски центар, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Црвенку, Пут ка Старој Борчи, канале у Милутина Борисављевића, језеро Велико блато, Овчански Себеш, Реву, Ковилово, Јабучки рит, Глогоњски рит, Падинску скелу, Лисичији јарак, Дунавац, Оповачки Дунавац, Прелив, Бесни фок, Врбовско, САЈ – базу и 13. мај, Ратно острво, Коњички клуб, Аду Циганлију, Макиш, Борчу 2, Партизански блок, Борчу 1, Борчу греду и Пут за Овчу 2, Борчу преток,  Блок Браћа Марић, Стару Борчу, Котеж 1, Котеж 2, Котеж 3, Крњачу, Мали збег, Овчу, Падинску скелу, гробље Мали Збег, Попову бару 1, Попову бару 2, Пут за Овчу 1. 

Препарат који се користи за сузбијање комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине и налази се на Привременој листи биоцидних производа. Безбедан је по здравље људи и животиња, па суграђани не треба да страхују, већ уколико им смета мирис препарата, савет је да се удаље од места где се третман спроводи и да затворе прозоре.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере да би заштитили пчеле током спровођења акција.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Обележен Међународни дан борбе против насиља над старима

Следећа вест

Радојичић: На Међународни дан добровољних давалаца крви исказујем дубоку захвалност хуманим даваоцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *