Радови на Земунској гимназији недовољно брзи

Нема коментара Share:

15.06.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на реконструкцији Земунске гимназије који су започети прошле године.

– Нисам задовољан брзином извођења радова. Добио сам уверавања данас да ће школа бити спремна за почетак школске године мада верујем да је то могло и брже – рекао је Гак након радног састанка са представником извођача радова.

Како је рекао, већ трећи анекс уговора се потписује, а уз све објективне проблеме на градилишту присутна је и недовољна озбиљност извођача.

– Све препреке које су се појавиле смо отклонили. Све своје обавезе су испунили и Град Београд и Канцеларија за јавна улагања, тако да је сада сва одговорност на извођачу, а даље одлагање рокова се неће толерисати – рекао је Гак.

Према његовим речима, све компаније које се укључују у реконструкцију образовних установа морају имати свест и о томе да нема места пропустима и превеликим кашњењима јер деца чекају на повратак у школе.

Гак је истакао да грађевински радови морају бити завршени у августу, како би до септембра школа била опремљена намештајем и свом неопходном опремом, што ће са 55 милиона динара финансирати Град Београд.

Он је подсетио да је у априлу прошле године започета комплетна обнова школе, приближне вредности од 400 милиона динара, коју финансира Канцеларија за јавна улагања, уз напомену да је првобитни рок за завршетак радова био фебруар.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Успостављају се линије јавног превоза на Батајничком друму

Следећа вест

Радојичић: Град Београд наставља да организује бесплатне друштвене активности за најстарије суграђане

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *