Идеје и предлози грађана за очување и унапређење заштите животне средине

Нема коментара Share:

16.06.2021.
Секретаријат за заштиту животне средине позива грађане Београда да дају предлоге пројеката који ће допринети очувању и унапређењу заштите животне средине.

У ту сврху, Секретаријат је припремио Водич са информацијама и процедуром за достављање и реализовање идеја, а у потпуности сагледавајући обим превентивне заштите животне средине, који грађани могу пронаћи на сајту Града Београда, на страници Секретаријата за заштиту животне средине, у делу Корисни линкови, под називом „Водич за предлагање идеја грађана  из области заштите животне средине”. 

Секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић је изјавила да је заштита животне средине заједничка акција надлежних органа и самих грађана, али уз поштовање свих докумената који су усвојени. 

– У складу с тим, Секретаријат за заштиту животне средине је решио да широм отвори своја врата грађанима Београда и да на тај начин омогући да сви заједно допринесемо очувању и унапређењу заштите животне средине. Водич је направљен како бисмо се приближили грађанима и њихове идеје имплементирали у рад овог секретаријата за добробит града Београда и грађана који живе у њему – рекла је Вилотијевићева. 

Она је још једном подсетила да је Град Београд први и можда једини град у региону који је усвојио више различитих акционих планова и стратегија у претходном периоду.

– Неки од тих планова и стратегија су Локални план управљања отпадом Града Београда 2021–2030, План квалитета ваздуха у агломерацији Београд, Акциони план развоја система даљинске енергије у граду Београду за период до 2025. године са пројекцијом до 2040. године, Стратегија пошумљавања подручја Београда. Они ће се спроводити на свим нивоима, чиме смо још једном показали да ћемо вредно наставити да радимо на побољшању и подизању свести о заштити животне средине – закључила је Ивана Вилотијевић.

Све информације за пријаву предлога пројеката могу се наћи на сајту Града Београда, на страници Секретаријата за заштиту животне средине у делу Корисни линкови. 

Секретаријат ће сваког понедељка у месецу од 10 до 14 часова организовати пријем предлагача у својим просторијама, уз претходну најаву на мејл: ekoprojekti@beograd.gov.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Београд и Куала Лумпур су „зелени градови”

Следећа вест

„Бициклијада” у недељу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *