Весић: Град у уређење Лазаревца уложио око милион евра

Нема коментара Share:

16.06.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас реконструисане улице и трг у Лазаревцу у које је Град Београд уложио око милион евра и том приликом нагласио да је то најбољи пример како се у српској престоници спроводи политика једнаког развоја свих делова града. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић и в.д. директора ЈП „Путеви Београда” Драган Ђорђевић.

Весић је нагласио да Доситејева и Хиландарска улица у Лазаревцу показују како не постоји разлика између пешачких зона и централних улица које су уређене у центру Београда или у некој од приградских општина.  

– Зато смо управо желели да уређењем Лазаревца пружимо људима да имају центар којим се поносе, јер у свакој од наших приградских општина живи велики број људи. Лазаревац је добар пример како то изгледа. Сада смо завршили ове две улице које су дужине око 500 метара, а у чије уређење је уложено око 80 милиона динара. Завршава се и мали трг са фонтаном, чија је вредност око 40 милиона динара, што значи да је Град Београд уложио око милион евра како би Лазаревац био лепо уређен – рекао је заменик градоначелника.

Весић је нагласио да их чека једна велика инвестиција – почетак изградње трга код Општине који ће имати подземну гаражу са 46 места, фонтану и дечје игралиште. 

– До краја ове године, када је у питању Лазаревац, средићемо око 7,5 километара улица у вредности око 200 милиона динара, а у 2019. и 2020. години уложили смо око 200 милиона за уређење улица и настављамо у том правцу. Расписали смо тендер за Железничку улицу, која је важна зато што ће се њеним уређењем растеретити улаз у град, а 1. јула биће расписан и тендер за водовод у Миросаљцима – навео је Весић.

Он је рекао да се бори да се у Лазаревцу реализује још једна инвестиција – изградња фабричког постројења.

– Нама су неопходне инвестиције које ће омогућити запошљавање женске радне снаге а Лазаревац и Младеновац су општине које ће прве добити велике инвестиције. Веома смо близу тога да потпишемо уговор којим ће БГ воз повезати Лазаревац са центром града. Када будемо завршили читав пројекат, имаћемо дупли колосек између Београда и Лазаревца. То значи да ће Лазаревчани имати сваких двадесетак минута у шпицу воз до центра Београда, а 45 минута до сат времена ван шпица. Поред тога, један од 15 вртића који градимо биће у Степојевцу, у општини Лазаревац – рекао је Весић, подсетивши да ће Град Београд обезбедити 1. септембра бесплатне таблете и дигиталне уџбенике за ђаке од првог до четвртог разреда у свих 17 београдских општина. 

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић рекао је да у току израда квалитетних пројеката за грађане Лазаревца.

– Поделили смо пројекте по питању озакоњења школских објеката, путне инфраструктуре, решавања проблема водовода, као и канализационе мреже на општини Лазаревац. Захваљујући политици Град Београда која се ослања на политику председника Александра Вучића, а то је равномеран развој свих делова Београда, омогућићемо боље услове за живот Ллазаревчанима. У претходном периоду, Град Београд је расписао јавне набавке за Железничку улицу, која се ради у дужини од 1.400 метара са комплетном инфраструктуром, како би се створио бољи улаз у Лазаревац – рекао је Стевић.

Он је истакао да се ускоро очекује и реализација пројекта изградње канализационе мреже у месној заједници Велики Црљени у дужини од 52 метра, као и у месним заједницама Момчило Павловић, Шопић и Бранко Радичевић.

– У претходних пет месеци смо успели да урадимо квалитетне пројекте уз подршку Града Београда и делом из сопствених средстава, како бисмо подигли животни стандард грађана Лазаревца – рекао је Стевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Од вечерас попуштање мера у Београду

Следећа вест

Успостављају се линије јавног превоза на Батајничком друму

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *