Весић: Од вечерас попуштање мера у Београду

Нема коментара Share:

16.06.2021.
Градски штаб за ванредне ситуације заседаће данас око 15 сати, пошто нове уредбе Владе Србије буду објављене у „Службеном гласнику”, и донеће наредбе које предвиђају попуштање мера у нашем граду од вечерас, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк.

– Одлука Градског штаба ступа на снагу одмах, тако да од вечерас угоститељски објекти који се налазе у стамбеним објектима могу да раде до поноћи радним данима и до један сат после поноћи викендом, како је било и пре епидемије. Угоститељски објекти који се налазе ван стамбених зграда могу да раде без ограничења на отвореном и до један сат после поноћи у затвореном простору. Емитовање музике дозвољено је до један сат после поноћи. Дозвољено је окупљање до 500 особа на отвореном, а могуће је организовати матуре, свадбе, наставу у природи и екскурзије, уз поштовање мера које је прописао Градски завод за јавно здравље. Трговинске радње у Београду од вечерас могу да раде 24 сата, а дозвољено је и присуство публике на спортским утакмицама тако да у затвореном простору буде попуњено 30 одсто капацитета, а на отвореном 50 одсто. Дозвољено је окупљање до 500 особа у затвореном простору, што значи да је могуће организовати конгресе и семинаре за толико људи – рекао је Весић.

Он је рекао да је фестивале могуће организовати уз посебно одобрење Кризног штаба, који ће процењивати које мере су предузете како би се учесници заштитили од вируса.

– То значи да је могуће организовати и „Егзит”, „Бир фест”, „Лав фест” и „Арсенал”, као и многе друге фестивале уз одобрење Кризног штаба. Довољно је да фестивали поштују протоколе које је недавно прописао Градски завод за јавно здравље – рекао је Весић и додао да ће Београд овог лета „живети пуним плућима”.

Нагласио је да су Београђанке и Београђани најбољи у вакцинацији у Србији, са више од 725 хиљада имунизованих лица.

– У наредних десетак дана имаћемо 700 хиљада ревакцинисаних и зато је Београд заслужио да живи „пуним плућима”. Само на Ташмајдану чека нас 16 концерата, БЕЛЕФ са 46 позоришних представа, 50 концерата на трговима и улицама и више од 75 програма за децу. Чекају нас и „Бир фест” и „Мјузик вик” фестивал, а на јесен БЕМУС, БИТЕФ, Сајам књига и Џез фестивал. Београд је победио и сада слави живот – поручио је Весић.

Он је рекао да је закључно са јучерашњим даном прву дозу вакцине примило 726.057 лица, што износи 52,2 одсто пунолетног становништва, док је ревакцинисано 664.325 људи, односно 47,7 одсто.

– Очекујем да у наредних десетак дана у Београду буде ревакцинисано 700 хиљада људи, што је више од 50 одсто становништва, као што се надам да ћемо до краја јуна имати 750 хиљада вакцинисаних. То је и био циљ Београда који смо прогласили на почетку имунизације у јануару. Вакцинација је велика победа Београђанки и Београђана. Да није било вакцинације, данас не бисмо могли скоро у потпуности да укинемо мере – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Пункт за вакцинацију у ТЦ „Ушће” престаје са радом вечерас у 20 сати

Следећа вест

Весић: Град у уређење Лазаревца уложио око милион евра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *