Градоначелник Радојичић: Београд и Куала Лумпур су „зелени градови”

Нема коментара Share:

17.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је отправника послова Амбасаде Малезије Каирула Тазрила Тармизија.

Отправник послова Тармизи и градоначелник Радојичић започели су разговор најактуелнијом темом у последњих годину дана, пандемијом вируса корона. Тазрил Тармизи је изнео искуства своје земље како у борби с пандемијом, и то када је била у најјачем замаху, тако и о начину на који је организован процес вакцинације у Малезији, али и у Србији.

– Импресиониран сам како је процес вакцинације организован у Србији и заиста заслужујете све похвале које стижу са свих страна – казао је Тазрил Тармизи.

Градоначелник Радојичић jе отправнику послова захвалио на лепим речима и још једном додао да наши здравствени радници заслужују сваку реч похвале која им је упућена. С тим у вези је нагласио и изузетну стручност наших лекара, сa чим се сложио и отправник послова Амбасаде Малезије, додавши да се у том смислу као добра намеће иницијатива да студенти из Малезије долазе на студије медицине у нашу земљу.

– Разговор који смо водили је био изузетно интересантан. Било је занимљиво чути искуства из ове далеке земље у Југоисточној Азији. Посебно ми је задовољство било чути да господин Тазрил Тармизи Београд доживљава као веома модеран и зелен град, с много паркова и стаза за бициклисте, што је у потпуности у складу с нашом визијом Београда – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Концерт „Либертад” сутра на Топличином венцу

Следећа вест

Весић: Градски базени спремни за лето, у Ташмајдан уложено више од милион евра

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *