Награђени ученици средњих и основних школа

Нема коментара Share:

18.06.2021.
Регионални центар за таленте Београд 1 – Земун организовао је свечану поделу диплома ученицима основних и средњих школа који су освојили награде на регионалном и државном такмичењу талената по наставним предметима, саопштено је из Општине Земун.

Уз поштовање епидемиолошких мера, свечаности која је одржана у свечаној сали Општине Земун присуствовало је oко 80 талентованих ученика награђених из различитих научних области, њихови родитељи и гости. 

У име Градске општине Земун, секретар Скупштине Марко Јанковић обратио се присутнима, честитао и уручио дипломе награђеним ученицима.

– Част ми је што сам у прилици да се обратим младим људима који су постигли фасцинантне резултате из научних области у којима су се такмичили. Доћи ће време када ће се валоризовати оно што ви сада радите. Ту смо да вам помогнемо у току вашег образовања, да вас подржимо и дамо ветар у леђа. Нека вам досадашњи успеси на регионалним и државним такмичењима буду подстицај да и даље вредно учите и радите – рекао је Јанковић.

Директорка Регионалног центра за таленте Милица Вуковић је истакла да је на регионалном и државном такмичењу учествовало 168 ђака. Деведесеторо их је добило специјалне дипломе, а 27 ученика дипломе на државном такмичењу. У протеклом периоду поједини средњошколци су учествовали у изради научноистраживачких радова уз помоћ ментора који су запослени у еминентним институтима, а дипломе су само круна мукотрпног и посвећеног рада. Научни подмладак је поздравио и председник Управног одбора, научни саветник и редовни члан Академије инжењерских наука Србије др Предраг Петровић.

У овом центру се едукују талентовани ученици са подручја општина Земун, Нови Београд и Сурчин. Захваљујући разумевању ГО Земун, Центар се налази у посебној згради, у Улици цара Душана 57, и располаже простором од око 350 квадрата. За протеклих 14 година у центру се усавршавало око две хиљаде ученика. Многима је то омогућило да изаберу професију, добију стипендију и упишу жељену школу или факултет.

Након поделе награда одржана је комеморација бившем директору Регионалног центра за таленте у Земуну Милошу Толимиру, који је преминуо крајем прошле године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Наставак акције сузбијања комараца у суботу

Следећа вест

Весић: Бесплатне школе спорта за 62.000 београдских основаца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *