Весић: Бесплатни здравствени прегледи за децу која буду ишла у градске школе спорта

Нема коментара Share:

21.06.2021.
Сва деца, њих око 62 хиљаде, узраста од 1. до 4. разреда основне школе, која од 1. септембра ове године буду похађала бесплатне градске школе спорта имаће бесплатан здравствени преглед у републичком Заводу за спорт, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је подсетио да је Град Београд заједно са Министарством омладине и спорта покренуо бесплатне школе спорта на територији 12 београдских општина.

– Деца која буду одлучила да иду у градске бесплатне школе спорта моћи ће да тренирају рукомет, одбојку, кошарку, фудбал, борилачке вештине, гимнастику, плес и атлетику. Ове школе спорта родитеље неће коштати ништа јер ће тренере, термине и опрему платити Град и министарства. Обезбедили смо бесплатне здравствене прегледе, који су по закону обавезни и које родитељи сада плаћају уколико им деца негде тренирају, за ону децу која буду ишла у градске школе спорта. Дакле, градске школе спорта, које организујемо заједно са Факултетом спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, биће потпуно бесплатне за децу која их буду похађала – истакао је Весић.

Он је додао да је захвалан министру Вањи Удовичићу и Министарству омладине и спорта јер су омогућили да прегледи за децу у Заводу за спорт буду бесплатни.

– То је још једна додатна помоћ родитељима која ће омогућити уштеду у њиховим кућним буџетима. Током ове недеље ће између Града Београда и републичког Завода за спорт бити потписан уговор о бесплатним прегледима. Београд наставља да улаже у своју будућност и нашу децу. После бесплатних таблета и дигиталних уџбеника који ће од 1. септембра бити доступни за око 100 хиљада ученика, сада обезбеђујемо бесплатне школе спорта за 62 хиљаде малишана – навео је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Манифестација „Лето на пијаци” у суботу на Земунској пијаци

Следећа вест

Симфoниjскa пoeмa „Лазарус” 29. јуна на Савском тргу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *