Весић поделио освежење радницима „Градске чистоће”

Нема коментара Share:

22.06.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас раднике ЈКП „Градска чистоћа” који су ангажовани на чишћењу Трга Николе Пашића. Он им је овом приликом поделио освежење како би лакше поднели високе температуре.

– Данас се на улицама налази око 1.500 радника наших комуналних предузећа. С обзиром на то да ће топли талас трајати до петка, предузели смо посебне мере како би људи били што мање на улицама, односно како би били у време када није много вруће, раније ујутру и током поподнева. Обезбедили смо да стално имају воду, а ја сам је данас поделио радницима „Градске чистоће”. Они воду добијају од својих предузећа, као што добијају и возачи ГСП-а, „Зеленила”, „Чистоће”, „Водовода” и сви који су свакодневно на терену и обављају комуналне послове који не смеју да стану – појаснио је Весић.

Како је навео, на овај начин се штите запослени док грађани и у овим условима добијају услугу.

– Наше се цистерне налазе на шест локација у граду а припремамо и мобилне пунктове за воду. Њих ћемо постављати свуда по граду у случају оваквих врућина. Због климатских промена имаћемо све више оваквих ситуација када ће бити тропске врућине, јер се клима драстично мења – рекао је Весић. 

Он је захвалио свим радницима и подсетио да у комуналном систему Града Београда ради готово 30.000 људи.

– Они раде викендима, празницима и свакодневно су на терену, а на овај начин показујемо да имамо поштовање према њиховом раду – закључио је Весић.

Обиласку је присуствовао и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић са представницима станара и инвеститора у Блоку 37: У наредна 24 сата обуставa свих активности

Следећа вест

Весић: Београд се вратио нормалном животу, враћају се страни туристи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *