Радојичић: Следе дани високих температура, цистерне с водом на шест локација у граду, молим Београђане за додатни опрез

Нема коментара Share:

22.06.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић саопштио је да је Град Београд увео нове мере предострожности поводом предстојећих високих температура у главном граду. 

– Увели смо нове мере предострожности због високих температура које нас очекују у наредних неколико дана, од уторка, 22. јуна до петка, 25. јуна. Град Београд поставља цистерне с пијаћом водом на шест локација у граду. Поред тога, мере се односе и на организацију процеса рада запослених у јавним предузећима који раде на отвореном, како би у најтоплијем делу дана имали паузу за освежење – рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.

Цистерне с пијаћом водом ће се од данас налазити на Тргу републике – ТЦ „Стакленац”, Београдском сајму, у смеру ка Чукарици, на Зеленом венцу, код Вуковог споменика, код Општине Нови Београд, односно код кружног тока, уз зграду Општине, и у Земуну, код окретнице јавног градског превоза, на крају Улице цара Душана. Цистерне ће се налазити на поменутим локацијама 22, 23, 24. и 25. јуна, од 8 до 20 часова, истакао је Радојичић.

– Додао бих да смо, такође, померили и уобичајено време прања улица током ових топлих дана који следе. У најтоплијим деловима дана улице ће бити освежаване, како бисмо ублажили ефекте изузетно високих температура – рекао је Радојичић.

Градоначелник Радојичић је посебно апеловао на Београђане и позвао их да додатно буду опрезни будући да су поново отворена београдска купалишта на којима се очекује велики број посетилаца.  

– Такође, позивам грађане и да провере исправност својих уређаја за климатизацију, јер смо, нажалост, у последње време били сведоци неколико пожара у нашем главном граду. Јуче је дошло до пожара који је проузроковао неисправни клима-уређај у стамбеној згради у градској општини Звездара, а у претходном периоду и у Улици Станоја Главаша, као и на Новом Београду, у Булевару Милутина Миланковића. На срећу, у овим пожарима није било повређених. Два ватрогасца су због дехидратације након гашења пожара на Звездари примљени у болницу, али су сада у стабилном стању. Због свега овога још једном апелујем на све грађане да због своје безбедности и здравља повећаном опрезношћу и одговорношћу учинимо све како бисмо максимално умањили шансе да се овакве ситуације догађају у будућности – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи у Црногорској улици

Следећа вест

Промена траса линија јавног превоза у насељу Врчин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *