У оквиру акције „Раковица без баријера” постављено више од 50 рампи

Нема коментара Share:

23.06.2021.
Градска општина Раковица спроводи акцију „Раковица без баријера” у оквиру које је постављено више од 50 рампи у задњих девет година, наводи се у саопштењу из те општине.

Циљ кампање је помоћ особама са инвалидитетом, трудницама, мајкама са бебама и слабо покретним лицима.

– У току су радови на постављању три рампе за особе са инвалидитетом. Две се постављају у Спортском центру „Раковица”, док се једна поставља на бочном улазу зграде Градске општине Раковица – прецизира се у саопштењу.

Подсећају да су на паркингу испред зграде Општине постављене две рампе за особе са посебним потребама. Такође, на паркингу испред Општине обележена су паркинг места за особе са инвалидитетом, као и места за труднице и родитеље са децом.

Највећи број рампи у оквиру ове акције постављен је на улазима стамбених зграда, за које су захтеве подносили њихови управници, истиче се у саопштењу.

– Кампања има за циљ и подизање свести код привредних субјеката, државних институција, али и самих појединаца, да личним примером помогну лицима са посебним потребама, оболелим од мултипле склерозе, трудницама, родитељима, али и свим старим лицима која се отежано крећу, тако што ће испред својих улаза уклонити баријере – наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Настављамо са уређивањем дечјих игралишта у Земуну

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у Црногорској улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *