Весић: Настављамо са уређивањем дечјих игралишта у Земуну

Нема коментара Share:

23.06.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас реновирано дечје игралиште у Првомајској улици у Земуну у које је, како је рекао, уложено 66.000 евра.

Игралиште је урађено захваљујући иницијативи Општине Земун и грађана који ту живе, навео је Весић и додао да су од 2014. године у тој општини урађена 24 дечја игралишта.

– Урадили смо 24 игралишта, 12 спортских терена, пет теретана на отвореном, три урбана џепа, односно сквера, као и две пет зоне. У овом делу града уређен је и Земунски парк, пешачка зона у центру Земуна, више од 70 фасада у центру општине. Сада крећемо да радимо Земунски кеј од Лида према Венецији, а радимо и Спиртину кућу. Када је у питању Земун, Град Београд се труди да покаже да је он један од најлепших делова Београда и да хоћемо да развијамо наш град – истакао је Весић.

Он је рекао да је захвалан на оваквим иницијативама, али да не може на сваку да се „одговори”.

– Знам да у Земуну постоји још 50 места где су потребна игралишта, али ако сваке године урадимо пет до десет онда ћемо једног дана моћи да кажемо да смо све уредили. Сада је важно да се игралиште чува. Апелујем на то да се реквизити чувају јер ово је „рај” за децу, они су пресрећни, тако и треба да буде и то најбоље показује каква је наша политика – нагласио је Весић.

Према његовим речима, на територији свих општина наставља се уређивање игралишта, јер управо то подиже квалитет живота људи.

– Људи имају где да изведу децу, да се одморе, деца имају квалитет игралишта какав је било где у свету, а то нам је и циљ, да у читавом граду где живе људи уређујемо њихову околину, фасаде, дечја игралишта, прилазе зградама. Најбоља политика је када се подиже комфор живота људи – закључио је Весић.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић истакао је да је у последњих пар година од шест постојећих игралишта у овом делу општине, у сарадњи са Градом Београдом, реконструисано четири.

– Остаје нам још паркић на углу улица Недељка Ерцеговца и Ђорђа Пантелића и локација за градњу паркића на захтев станара Улице Марије Бурсаћ. У наредних неколико недеља Општина Земун ће покренути три пројекта, један је дечје игралиште у Батајници, у Првомајској улици између солитера на броју 33 и 35, као и у Улици Миће Радаковића. Близу смо реализације пројекта између насеља Војни пут и Алтина где ће бити један мањи спортски центар, али и дечје игралиште за грађане тог дела Земуна – рекао је Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Одржана друга рунда преговора инвеститора и станара Блока 37

Следећа вест

У оквиру акције „Раковица без баријера” постављено више од 50 рампи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *