Весић: У насељу Браће Јерковић обнавља се истоимена улица, а предстоји и изградња вртића

Нема коментара Share:

24.06.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је јутрос радове на реконструкцији Улице Браће Јерковић на Вождовцу. Реч је другој фази радова на деоници дужине од око 800 метара до Улице Пиве Караматијевића, док је прошле године обновљен део до Дарвинове улице, прецизирао је том приликом Весић.

– Ово је озбиљна реконструкција јер се мењају комплетне инсталације, водоводне, канализационе, затим се прави подлога и наносе се три слоја асфалта, што ће овој улици дати функционалност за наредних двадесет година јер њом пролази и јавни превоз и велики број аутомобила. Свуда са стране раде се и паркинзи, тако да ће и саобраћајница и тротоари бити урађени по свим стандардима – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је најавио и почетак изградње новог вртића у овом насељу до краја године, а Град је за то обезбедио новац. Такође, идеја је да се овде за грађане обезбеди нови услужни центар, како би ту где живе завршавали највећи део послова из надлежности општине, града и републике.

– Трудимо се да заједно са општином, месном заједницом и станарима уредимо улазе и прилазе стамбеним зградама јер је насеље веома лепо, али доста старо. Тако да решавамо проблем по проблем – истакао је Весић.

Он је на крају прецизирао да ће реконструкција ове улице коштати 1,1 милион евра, а да ће у будући вртић бити уложено око два и по милиона евра. То је показатељ да Град подједнако води рачуна о свим својим насељима, закључио је Весић.

Председница општине Вождовац Ивана Томић Илић казала је да је реконструкција од изузетног значаја за око двадесет хиљада житеља овог насеља. Она је најавила да ће се следеће године радити и планови за Кумодрашку улицу. Општина Вождовац добила је пресуду, тако да ће јој базени бити враћени у надлежност. Како је додала, Општина ће добити средства и коначно ће обновити базене који ће Вождовчани моћи да користе.

– Град Београд ће нам помоћи у реализацији многих пројеката. Радимо озбиљне реконструкције, једну по једну – нагласила је председница општине.

Завршетак комплетних радова на реконструкцији Улице Браће Јерковић планиран је до 1. септембра, а део до пијаце до 15. јула. Догађају су присуствовали директор „Београд-пута” Иван Тејић и директор „Путева Београда” Драган Ђорђевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд са Москвом повратио братске односе, руско-српски односи на узлазној путањи

Следећа вест

Уручене стипендије младим перспективним спортистима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *