Весић: Направићемо заједничку акцију како бисмо решили проблем журки за малолетнике

Нема коментара Share:

25.06.2021.
Заменик граодначелника Горан Весић изјавио је да је пре пандемије вируса корона, имао неколико састанака са полицијом у вези са проблема организовања журки за малолетнике где је тражио да се направе заједничке инспекције како би неки од сплавова, где се то дешава, били затворени а организатори кажњени.

Он је истакао да је „јавна тајна” да се у Београду организују журке за малолетнике као и то да они имају могућност да за мале паре пију колико год могу са тим да се точи алкохол сумњивог квалитета.

–Како је дошла корона и ванредно стање организовање журки није била могућа те то више није било актуелано. Међутим сада када смо изашли из ове ситуације поново се дешавају сличне ствари. Направићу састанак са представницима гимназијалаца који су ми већ указивали на тај проблем и онда ћемо направити заједничку акцију са градском полицијом како да решимо проблем журки за малолетнике. Прво, точење алкохола малолетницима у било које доба дана је забрањено и сада забрањено али ту одлуку угоститељи морају да поштују. Друго, тражићу да донесемо градску одлуку да се забрани да малолетници буду у ресторанима после одређеног времена, 23 сата или поноћи. Суштина је да малолетницима није место у ноћним клубовима или ресторанима читаву ноћ. Последња ствар је да се организатори журки које се праве само за малолетнике под сумњивим околностима, казне по закону – рекао је Весић.

Он је нагласио да није нормално да се организују журке на које се позивају само малолетници, улаз да буде цена коју они могу да плате и за тај износ пију колико желе.

–Пошто су млади не могу да попију много и напију се врло брзо, а точи се алкохол из великих канистера, који није квалитетан. Не треба да жмуримо пред тим јер се то дешава. Нису овде само родитељи криви, јер не могу они сами да се изборе са тим, него овомора да буде шира друштвена акција. Мораћемо да организујемо акцију у којој ће учествовати Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унитрашњих послова, комунална милција, наша инспекција, Град Београд, форуми школа, директори школа и родитељи да се договоримо како ћемо ово да сузбијамо – објаснио је Весић.

Осврћући се на амерички пример где се показују личне карте приликом куповања алкохола, он је истакао да је то обавеза али да то нико не ради и зато ће неко бити кажњен.

–Такође када у некој радњи продавци неће да продају малолетним лицима алкохол, има случајева да неко пунолетан купи за њих. У наредном периоду ћу да се бавим и клађењем малолетника. Кладионице поштују то да малолетници не могу да се кладе али ипак испред кладионица стоји малолетник и чека да наиђе неко старији како би му уплаито тикет. Мени је интерес да сачувамо децу и да помогнемо родитељима – казао је Весић.

Весић је овом приликом апеловао и на родитеље да не пуштају децу, а посебно малолетну, саме на базене.

–Мислим да деца млађа од 10 година, не могу да буду сама на базену без родитеља, без обзира на спасиоце – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Настављени радови на реконструкцији Улице Сибињанин Јанка

Следећа вест

Град Београд са Москвом повратио братске односе, руско-српски односи на узлазној путањи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *