Настављени радови на реконструкцији Улице Сибињанин Јанка

Нема коментара Share:

25.06.2021.
Помоћник градоначелника Београда Александар Марковић обишао је у друштву председника општине Земун Гаврила Ковачевића радове на реконструкцији Улице Сибињанин Јанка, саопштено је из Општине Земун.

Обиласку су присуствовали в. д. директора ЈП „Путеви Београда” Драган Ђорђевић, као и помоћница председника општине Земун Андријана Кукољ.

Председник општине је подсетио да се у Земуну тренутно реализује више од 15 великих пројеката који се односе на старо језгро Земуна.

– Један од тих пројеката је и реконструкција Улице Сибињанин Јанка, а у плану су и реконструкције Фрушкогорске, Његошеве и Змај Јовине улице. У припреми су и радови на реконструкцији Кеја ослобођења, укључујући и уређење зелених површина и пешачких стаза на Земунском кеју. Реконструисане ће бити и Главна, Прерадовићева, Косовска, Београдска, Петра Зрињског и Давидовићева улица. У плану је и изградња гараже испод платоа КСЦ „Пинки”. У наредном периоду, уз уређење још неких фасада, нови материјали који се користе у уређењу центра Земуна учиниће да наша општина заблиста новим сјајем – рекао је Ковачевић, уз напомену да је један од најзначајнијих пројеката реконструкција канализационе мреже дужине 6,6 километара у тридесетак улица старог језгра Земуна.

Улица Сибињанин Јанка се реконструише у две фазе. У првој фази је постављена коцка од Гробљанске улице до Улице деспота Ђурђа у дужини од 260 метара. У другој фази, која је сада у току, дуж Улице Сибињанин Јанка радници ће постављати коцку од Улице деспота Ђурђа до Клаоничке улице. Рок за завршетак радова у Улици Сибињанин Јанка је 10. август, а затим следи реконструкција Клаоничке улице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписан уговор којим Град Београд заједно са ресорним министарством и грађанима улаже у енергетску санацију

Следећа вест

Весић: Направићемо заједничку акцију како бисмо решили проблем журки за малолетнике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *