Весић: Вечерас почиње „Белеф”, а Београд се враћа нормалном животу

Нема коментара Share:

27.06.2021.
Данас почиње „Белеф”, а то значи да се враћамо нормалном животу и да Београд живи, што је и слоган овогодишњег „Белефа”. На овај начин показујемо да се Београд вратио животу какав је био пре почетка пандемије вируса КОВИД-19, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић је заједно са заменицом председника Скупштине града Андреом Радуловић обишао последње припреме пред почетак фестивала.

Он је истакао да ће „Белеф” почети мјузиклом „Цигани лете у небо” у извођењу ансамбла Позоришта на Теразијама, које ће бити организовано на платоу код споменика „Победник” на Калемегдану.

– Током наредна два месеца биће организовано више од 40 позоришних представа, међу којима ће бити и опера „Кармен”, која ће бити изведена на стадиону „Ташмајдан”. Организацијом представа желимо да „вратимо” Београђанима позориште и да наши суграђани поново на сцени виде своје омиљене глумце који су се, сигуран сам, такође ужелели публике. Осим тога, од 17. јула биће организовано више од 50 концерата на јавним површинама, новим скверовима, урбаним џеповима и трговима, као и на Калемегдану, Гардошу, као и другим различитим местима која су одувек служила за организацију оваквих догађаја. Биће и концерата за младе, неафирмисане уметнике, а биће и различитих врста музике, од џеза, рока, класике…. – рекао је Весић.

Према његовим речима, организацијом оваквих догађаја Град Београд жели да захвали Београђанима за све оно што су издржали током 15 месеци трајања пандемије.

– На крају, као последњи део „Белефа” уследиће дечји програм на четири локације – код Павиљона Цвијете Зузорић, на Косанчићевом венцу, у Парку војводе Вука и на Тргу републике. Биће организовано више од 70 програма за децу, чиме желимо да помогнемо родитељима који ће ове године ипак у већем броју остати у Београду због још увек актуелних ограничења везаних за пандемију и сигурно се овог лета ипак неће путовати као у нормалним околностима. Моја порука Београђанима је да Београд живи, да почиње никад богатији програм „Белефа” и да на овај начин славимо повратак нормалном животу – поручио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић честитао кошаркашицама Србије златну медаљу на Европском првенству

Следећа вест

Весић присуствовао сузбијању комараца са чамаца у насељу Умка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *