Никодијевић позвао грађане да вечерас испред Старог двора дочекају златне кошаркашице

Нема коментара Share:

28.06.2021.
Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић истакао је да Скупштина града организује дочек женске кошаркашке репрезентације испред Старог двора, поводом освајања златног одличја на Европском првенству за кошаркашице у Француској и Шпанији.

Он је истакао да је њихов успех континуитет добрих резултата. 

– Марина Маљковић ради изванредан посао са девојкама. Сви смо се потајно надали да ће поново освојити злато. Синоћна утакмица је од првог минута показала ко је најбољи у Европи и био сам сигуран да ћемо победити. Девојке заслужују дочек као најбоље на Старом континенту и неко ко је понео славу ове земље и учинио нас поносним – рекао је Никодијевић.

Он је овом приликом позвао све Београђане да у 20 часова буду испред Скупштине Града Београда и дочекају златне кошаркашице.

– Музички програм смо припремали заједно са девојкама. Неке нумере сте могли већ да чујете током шампионата, али биће и традиционалне музике јер је Видовдан. Ово је добра прилика да се кошаркашицама заједно одужимо величанственим дочеком и прославимо злато, али и да их испратимо на Олимпијске игре, одакле чекамо нову медаљу – казао је Никодијевић.

Он је нагласио да је синоћна утакмица била предавање Марине Маљковић свим кошаркашким тренерима у Европи, не само у женској него и у мушкој конкуренцији.

– Девојке очигледно савршено разумеју и спроведу у дело све оно што Марина замисли. Мислим да ћемо оваквим ангажовањем, трудом и знањем наше селекторке још дуго владати у женској кошарци. Ово је већ четврта медаља у шест година, а то је више него што је бивша Југославија освојила медаља у женској конкуренцији када је у питању кошарка. Ово ће бити једна деценија, а надамо се да ће их бити још, које ће златним словима бити уписане као у време када су владале Старим континентом – објаснио је Никодијевић.

Он је додао да је балкон Скупштине града најтрофејнији балкон, не само у Србији већ у читавом свету. 

– Не верујем да постоји нека тераса која је дочекала толико европских и светских шампиона и олимпијских освајача медаља. Мислим да су кошаркашице у задњих пет-шест година најприсутније на овом балкону и свакако су то заслужиле. Потребно нам је десет сати да припремимо целу организацију догађаја јер су нас наши спортисти на то навикли. Од 1995. године па до данас увек смо овде и најсрећнији смо у Скупштини града када имамо прилику да организујемо овакву манифестацију – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почетак купалишне сезоне на Лиду

Следећа вест

Весић: Расписан тендер за набавку 100 нових зглобних аутобуса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *